TV-sarja: Tokyo Vice, kausi 2 (2024)

TOKYO VICE - KAUSI 2Luoja: J. T. Rogers
Pääosissa: Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Show Kasamatsu, Rinko Kikuchi, Hideaki Itō, Miki Maya, Yōsuke Kubozuka, Tomohisa Yamashita, Shun Sugata, Takaki Uda, Kosuke Tanaka, Kōsuke Toyohara, Ayumi Tanida, Atomu Mizuishi, Masahiro Ohno, Hyunri Lee, Jessica Hecht, Sarah Sawyer ja Danny Burstein
Genre: trilleri, draama
Jaksomäärä: 10
Jakson kesto: 48 minuuttia - 59 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 57 minuuttia
Ikäraja: 16

Jake Edelsteinin muistelmakirjaan Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan (2009) perustuva televisiosarja Tokyo Vice nousi suosituksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä HBO Maxissa huhtikuussa 2022, joten jatkoa oli luvassa. Kuvaukset käynnistyivät marraskuussa 2022 ja nyt Tokyo Vicen toinen tuotantokausi on julkaistu Max-palvelussa. Itse pidin sarjan avauskaudesta ja odotin positiivisin mielin jatkoa. Kun kakkoskauden viimeinenkin jakso oli ilmestynyt Maxin valikoimaan, ryhdyin vihdoin katsomaan tuotantokautta.

Samaan aikaan kun journalisti Jake Adelstein, etsivä Hiroto Katagiri ja yökerhon omistava Samantha Porter tutkivat Polinan murhaa, yakuzalainen Sato yrittää selviytyä hyökkäyksestään.
Muutama vuosi sitten ahdistelusyytösten keskellä rypenyt Ansel Elgort palaa rooliinsa Jake Adelsteinina, tosielämässäkin Japaniin muuttaneena amerikkalaisjournalistina, joka ryhtyi tutkimaan paikallista alamaailmaa. Jake on nyt entistä syvemmissä vesissä ja hänen työnsä muuttuu jakso jaksolta vaarallisemmaksi. Elgort on edelleen hyvä roolissaan, kuten on myös Ken Watanabe, joka näyttelee Hiroto Katagiriä, Jaken kanssa yhteistyötä tekevää etsivää. Watanabesta löytyy jälleen karismaa ja hän tarjoaakin toistamiseen sarjan vahvimman roolityön. Jaken ja Katagirin yhteistyötä jämähtää tälläkin kertaa seuraamaan kiinnostuneena, täysin eri kulttuureista tulevien miesten puhaltaessa yhteen hiileen.
     Paluun tekevät myös Samantha (Rachel Keller), joka pyörittää nyt omaa yökerhoa, Sato (Show Kasamatsu), joka toipuu edelliskauden finaalijakson puukotuksestaan, Emi (Rinko Kikuchi), Jaken pomo sanomalehdellä, etsivä Miyamoto (Hideaki Itō), joka jatkaa salaista yhteistyötään rikollisten kanssa, sekä Chihara-kai -yakuzajärjestön johtaja Hitoshi Ishida (Shun Sugata), kun taas uusina tulokkaina kaudella esitellään muun muassa kilpailevan yakuzajärjestön johtaja Shinzo Tozawa (Ayumi Tanida), yakuzan tuhoamisesta haaveileva etsivä Nagata (Miki Maya) ja vankilasta vapautuva Hayama (Yōsuke Kubozuka). Sivunäyttelijätkin tekevät hyvää työtä rooleissaan. Keller vakuuttaa entistä paremmin Samanthana, joka on vielä pahemmassa pinteessä, yrittäessään pyörittää omaa yökerhoaan, joka tekee yhteistyötä yakuzan kanssa.
Tokyo Vicen toinen tuotantokausi koukuttaa napakasti heti ensiminuuteillaan takaisin mukaansa matkalleen Japanin alamaailmaan. Avauskaudella nappulat aseteltiin hiljalleen pelilaudalle ja nyt niillä päästään pelaamaan ihan tosissaan. Kauden varrella rakennetaan konflikteja vähän siihen sun tähän suuntaan ja kun solmua ryhdytään avaamaan, ei kukaan ole turvassa. Eivät journalistit, poliisit, yökerholaiset, rikolliset tai sattumalta väliin jäävät sivullisetkaan. Jännittäviä hetkiä on luvassa useita ja parhaimmillaan suunnilleen tunnin mittaiset jaksot kulkevat vauhdilla.

On mielenkiintoista seurata Jaken yritystä päästä yakuzan kintereille. Kun Polinan murhaa ryhdytään tutkimaan, aukeaa tästä sellainen korruption verkko, että niin Jake kuin katsoja kotisohvalla pohtivat, miten ihmeessä näin vaikutusvaltaisia ihmisiä voisi saada vastuuseen teoistaan? Olisiko ainoa toive ja mahdollisuus vain antaa kilpailevien yakuza-järjestöjen hoidella toisensa päiviltä? Jännitettä kasvatellaan kohti finaalijaksoa, jonka jälkeen katsoja jää positiivisin mielin odottamaan mahdollista kolmoskautta. Kaiken tämän sotkun selvittelyn keskellä kauden kiinnostavinta antia on jakso, jossa Jake matkustaa käymään pitkästä aikaa kotonaan Yhdysvalloissa. Siinä, missä ykköskauden alussa Japaniin saapunut Jake oli kuin kala kuivalla maalla, palatessaan perheensä luokse kakkoskaudella, Jake huomaa, kuinka voimakkaasti japanilaiset tavat ovat tarttuneet häneen ja hän kokeekin olonsa täydeksi vieraaksi kotonaan.
Tuotantokauden ohjaajat jatkavat hyvää työtään sarjan käynnistäneen Michael Mannin jalanjäljissä. Käsikirjoittajat pyörittelevät pakettia oivallisesti, vaikka välillä sekaan kaipaisi hieman vielä lennokkaampaa menoa. Tuotantoarvoiltaan Tokyo Vice pysyy laadukkaana. Kakkoskausi on hyvin kuvattu ja Tokion komeaa kaupunkia kuvataan jälleen useilla hienoilla otoksilla. Lavasteet ovat näyttävät ja maskeeraukset äityvät paikoitellen varsin rujoiksi. Äänimaailma on hyvin rakennettu ja Danny Bensin ja Saunder Jurriaansin säveltämät musiikit tunnelmoivat oivallisesti taustalla. Kaksikon säveltämä tunnusmelodia pysyy väkevänä starttina joka jaksolle.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 30.5.2024
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.impawards.com
Tokyo Vice, Yhdysvallat, 2022-, Boku Films, Endeavor Content, WOWOW


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti