ELOKUVAKOKOELMAN ERITYISJULKAISUT
MILJOONASPESIAALI
Tervetuloa elokuvakokoelmani esittelyn toiseen osioon, missä syvennyn tarkemmin omistamiini erityisjulkaisuihin. Kyseessä on siis erilaisia bokseja, pahvijulkaisuja, steelbookeja ja kaikkea sen sellaista. Tämä on tarkoitettu erityisesti keräilijöille, joita kiinnostaa tietää, millaisia eri versioita löytyy suomalaisista ja pohjoismaisista julkaisuista. Sekaan mahtuu myös muutama tuontijulkaisukin. Koska tiedän jo etukäteen, että tästäkin tulee pitkä teksti, lopetan alkulöpinät tähän ja hypätään itse asiaan:
Ensimmäisenä minun täytyy nostaa esille James Cameronin scifielokuva Avatar (2009), sillä kyseessä on ihka ensimmäinen Blu-ray-julkaisu, jonka sain noin kymmenisen vuotta sitten. Vaikka siihen aikaan leffa nautti valtavasta suosiosta ja nousikin kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi, elokuvan suosio on vuosien varrella hiipunut. Itse olen kuitenkin aina pitänyt Avatarista todella paljon ja olenkin iloinen, että omistan tämän kuuden levyn keräilijäpainoksen, mikä sisältää jopa kolme eri versiota elokuvasta, joista jokainen on noin 10 minuuttia edellistä pidempi. Julkaisun kolme ensimmäistä levyä ovat Blu-raylla, joista ensimmäinen sisältää elokuvan, ja toinen ja kolmas levy sisältävät aivan hurjan valtavan määrän lisämateriaalia elokuvan teosta. Kolme muuta levyä ovat DVD:nä ja niistä kaksi on käytetty leffaan, joka on jouduttu jakamaan kahteen osaan. Kolmannelta DVD:ltä löytyy vain murto-osa Blu-ray-levyjen sisältämistä extroista.
Seuraavaksi on pakko näyttää kenties suosikkijulkaisuni koko kokoelmastani, eli Francis Ford Coppolan ohjaama Kummisetä-trilogia (The Godfather - 1972-1990). Boksi näyttää arvokkaalta vanhalta kirjalta, mikä sopii täydellisesti kyseessä oleviin elokuviin. Tämän "kirjan" sisältö onkin sitten todella upea:
Kummisetä-boksin sisältä löytyy tietysti kaikki kolme leffaa, Kummisetä (The Godfather - 1972), Kummisetä osa II (The Godfather Part II - 1974) ja Kummisetä osa III (The Godfather Part III - 1990), kuten myös lisämateriaaleille tarkoitettu bonuslevy. Lisäksi boksissa on mukana tyylikkäitä kuvakortteja elokuvien hahmoista, ote käsikirjoituksesta (ensimmäisen Kummisedän ravintolakohtaus), jääkaappimagneetteja joissa on elokuvien unohtumattomimpia repliikkejä, sekä pelikortit joilla voi testata katsojan muistia elokuvien tapahtumista ja hahmoista. Upea boksi upeista elokuvista! Ainoa moitteeni on, että siniset levyt pistävät tökerösti silmään ja ne näyttäisivät tyylikkäämmiltä esimerkiksi mustina.
Seuraavaksi pitää nostaa esille toinen huippujulkaisu Francis Ford Coppolan elokuvasta; tällä kertaa kyseessä sotaleffa Ilmestyskirja. Nyt (Apocalypse Now - 1979). Tämä setti sisältää kolme levyä, joista ensimmäisessä on itse elokuva sekä teatteriversiona että noin puoli tuntia pidempänä Reduxina, toisessa on lisämateriaaleja ja kolmannessa on elokuvan teosta kertova dokumentti Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse. Lisäksi boksi sisältää mustavalkoisia kuvakortteja, sekä kaksi lehtiötä, joista ensimmäisessä esitellään elokuvan työryhmää ja tekemistä ja joista toisessa on otteita käsikirjoituksesta, ohjaajan muistiinpanoja, kuvia ja tekijöiden piirustuksia lavasteita, asuja jne. varten.
Seuraavana löytyy fantastinen paketti Disneyn National Treasure -elokuvista, National Treasure - kansallisaarteesta (National Treasure - 2004) ja National Treasure: Salaisuuksien kirjasta (National Treasure: Book of Secrets - 2007), mikä on tehty näyttämään itse salaisuuksien kirjalta! Ulkoapäin setti näyttääkin nahkaiselta kirjankuorelta, mikä suljetaan narulla.
Sisältä löytyy kuvakortteja, sekä itse Yhdysvaltojen presidentin salaisuuksien kirja, mitä elokuvassa kovasti metsästetään.
Seuraavaksi on tiedossa Star Wars, eli Tähtien sota -kokoelmani. Ensiksi minulta löytyy steelbook-julkaisuina The Skywalker Sagaksi nimetyt yhdeksän episodia, eli Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace - 1999), Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones - 2002), Tähtien sota: Episodi III - Sithin kosto (Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith - 2005), Tähtien sota: Episodi IV - Uusi toivo (Star Wars: Episode IV - A New Hope - 1977), Tähtien sota: Episodi V - Imperiumin vastaisku (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - 1980), Tähtien sota: Episodi VI - Jedin paluu (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi - 1983), Star Wars: The Force Awakens (2015), Star Wars: The Last Jedi (2017) ja Star Wars: The Rise of Skywalker (2019). Pidän todella paljon kuuden ensimmäisen Episodin yhtenäisestä tyylistä ja mielestäni myös Star Wars: The Force Awakens ja Star Wars: The Last Jedi toimivat mukavasti vierekkäin, mutta Star Wars: The Rise of Skywalker tuntuu rikkovan tämän jatkumon viime metreillä... vähän niin kuin itse elokuvakin teki.
Minulta löytyvät kuusi ensimmäistä Star Warsia myös hienosta boksista, jota koristaa galaksin pähein pahis, Darth Vader. Boksi sisältää elokuvat omilla levyillään, sekä jopa kolme bonuslevyä täynnä lisämateriaalia. Esillä oleva vihkonen esittelee levyjen sisällöt.
Sitten siirrytäänkin kaukaisesta galaksista J. K. Rowlingin loihtimaan velhomaailmaan, eli Harry Potter -elokuviin. Harry Potterit ovat minulle äärimmäisen tärkeitä ja rakkaita niin kirjoina kuin elokuvina ja omistankin leffoista aika monta julkaisua. Ensiksi minulla on tämä upea 31 levyn tuontijulkaisu, joka sisältää kaikki kahdeksan elokuvaa, eli Harry Potter ja viisasten kivi (Harry Potter and the Philosopher's Stone - 2001), Harry Potter ja salaisuuksien kammio (Harry Potter and the Chamber of Secrets - 2002), Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - 2004), Harry Potter ja liekehtivä pikari (Harry Potter and the Goblet of Fire - 2005), Harry Potter ja Feeniksin kilta (Harry Potter and the Order of the Phoenix - 2007), Harry Potter ja puoliverinen prinssi (Harry Potter and the Half-Blood Prince - 2009), Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 - 2010) ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 - 2011) Blu-raylla ja DVD:llä (kahdesta viimeisestä leffasta löytyvät myös 3D-julkaisut. Parasta on, että Harry Potter ja viisasten kivestä ja Harry Potter ja salaisuuksien kammiosta löytyy tästä boksista pidennetyt versiot, joita ei ole suomalaisissa julkaisuissa saatavilla. Samalla se myös tarkoittaa sitä, etteivät levyt sisällä suomenkielistä tekstitystä. Joka leffalle on omistettu oma aukeamansa boksista ja kolme tai jopa neljä levyä. Lisäksi boksi sisältää erityisbonuslevyn, sekä esitteen Warner Brosin Harry Potter -studiosta.
Kolmantena minulta löytyy pahvinen boksi, minkä sisällä elokuvat ovat yhdessä Blu-ray-kotelossa. Tämän boksin halusin kuitenkin sen takia, että se sisältää kivaa fanitavaraa:
Kahdesta viimeisestä Harry Potterista omistan myös erikseen 3D-Blu-ray-julkaisut. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2:n 3D-julkaisussa tulee mukana myös erillinen lisämateriaalilevy, mikä taitaa löytyä vain tästä julkaisusta.
Omistan kaikki kahdeksan Harry Potteria myös DVD:llä, joista kuusi ensimmäistä leffaa tulevat bonuslevyjen kera. Harry Potter ja Azkabanin vanki sisältää Kelmien kartalta näyttävän lehtisen, missä kerrotaan lisämateriaalin sisällöstä ja Harry Potter ja liekehtivän pikarin mukana tulee lordi Voldemort -keräilykortti.
Kun näitä avaa vielä lisää, esiin tulevat levyt ja kohtausluettelot. Näin hienoja suomijulkaisuja ei enää nähdä.
Viimeisenä Harry Pottereista omistan neljä ensimmäistä elokuvaa VHS-julkaisuina, siitä huolimatta, etten ole omistanut VHS-soitinta pitkälti yli kymmeneen vuoteen. Nämä ovat ainoat VHS-julkaisut, jotka omistan.
Rowlingin velhomaailma jatkuu vielä uusien Ihmeotukset-lisäosaleffojen (Fantastic Beasts - 2016-) myötä. Ensimmäinen osa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts and Where to Find Them - 2016) minulta löytyy tyylikkäänä steelbookina, mutta jatko-osan Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - 2018) omistan vain tavallisena Blu-rayna. Tämä johtuu siitä, ettei elokuvan steelbook-julkaisu jostain kumman syystä sisällä elokuvan pidennettyä versiota.
Minun pitää vielä näyttää boksi sisältäpäin, sillä se sisältää hienosti Keski-Maan kartan, jonka avulla voi seurata hahmojen matkaa läpi leffojen.
Toki minulta löytyy myös ailahtelevan vastaanoton saanut Hobitti-trilogia (The Hobbit - 2012-2014), eli Hobitti - Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey - 2012), Hobitti - Smaugin autioittama maa (The Hobbit: The Desolation of Smaug - 2013) ja Hobitti - Viiden armeijan taistelu (The Hobbit: The Battle of the Five Armies - 2014), nekin pidennetyissä muodoissaan. Nämä julkaistiin yksittäisinä, hienoina ja mahtavan yhtenäisinä julkaisuina. Jokainen pitää sisällään kolme levyä, joista ensimmäisestä löytyy elokuva ja kaksi muuta jatkavat Taru sormusten herrasta -trilogian Appendices-dokumenttien sarjaa. Tästäkin trilogiasta löytyy lisämateriaalia tuntikausiksi.
Godzillan (ゴジラ - 1984), Godzilla kohtaa Biollanten (ゴジラvsビオランテ - 1989), Godzilla kohtaa King Ghidorahin (ゴジラvsキングギドラ - 1991), Godzilla vs. Mothran (ゴジラvsモスラ - 1992) ja Godzilla kohtaa Destoroyahin (ゴジラvsデストロイア - 1995). Olen leffoista nähnyt vasta alkuperäisen, mikä on upea teos ja minua kiinnostaa kovasti nähdä loputkin. Onkin sääli, että suurinta osaa Godzilla-leffoista ei löydy suomalaisina julkaisuina.
Sitten on tiedossa alkuperäinen Mad Max -trilogia, joka sisältää tietty leffat Mad Max (1979), Mad Max 2 - asfalttisoturi (Mad Max 2 - 1981) ja Mad Max - ukkosmyrsky (Mad Max Beyond Thunderdome - 1985). Elokuvat löytyvät upeasta peltiboksista, joka on tehty näyttämään kuluneelta bensiinikanisterilta, mikä Kummisetä-kirjaboksin tavoin kuvastaa filmejä täydellisesti.
Lisäksi minulta löytyy veikeät julkaisut myös Hobitti - Odottamaton matka -leffasta ja alkuperäisestä Predator - saalistajasta (Predator - 1987). Kun näitä pahvijulkaisuja kääntää, kuva nimittäin muuttuu! Predator - saalistajan kansikuva Arnold Schwarzeneggerin kasvoista muuttuu tavallisesta kuvasta Predatorin lämpönäöksi ja Hobitti - Odottamattoman matkan kantta kääntämällä kuva Bilbo Reppulista vaihtuu Klonkkuun. Jälkimmäinen julkaisu on yksi ehdottomista suosikeistani kokoelmassani!
Predator-sarjasta minulta löytyy pahvikantinen julkaisu myös vuoden 2010 Predatorsista, minkä lisäksi minulla on pahvijulkaisu Alien-sarjaan kuuluvasta Prometheus-filmistä (2012).
Sitten minulta löytyy yksi suosikkitrilogioistani, Paluu tulevaisuuteen (Back to the Future - 1985-1990)! Boksini sisältää tietty kaikki kolme leffaa, Paluu tulevaisuuteen (Back to the Future - 1985), Paluu tulevaisuuteen osa II (Back to the Future Part II - 1989) ja Paluu tulevaisuuteen osa III (Back to the Future Part III - 1990). Ensimmäinen on täyden kympin seikkailuviihdettä, toinen on myös mahtava leffa ja kolmas toimii kelpo päätöksenä sarjalle, vaikkei millään ylläkään edellisten tasolle. Boksista löytyy myös pieni lehtinen, joka esittelee elokuvien lisämateriaaleja.
Sitten onkin hieman sekalaisempi setti trilogioita tai kolmen elokuvan paketteja. Löytyy kauhuklassikot Ennustus (The Omen - 1976), Kirous (Damien: Omen II - 1978) ja 7 tikaria - Omen III (Omen III: The Final Conflict - 1981), National Lampoonin Vacation-triplasetti Faijalla hommat hanskassa (National Lampoon's Vacation - 1983), Mieletön kesis (National Lampoon's European Vacation - 1985) ja Vegas vie voiton (Vegas Vacation - 1997), kasariklassikot The Karate Kid (1984), Karate Kid II... kertomus jatkuu (The Karate Kid Part II - 1986) ja Karate Kid III (The Karate Kid Part III - 1989), komediat Beverly Hills kyttä (Beverly Hills Cop - 1984), Beverly Hills kyttä 2 (Beverly Hills Cop II - 1987) ja Beverly Hills kyttä 3 (Beverly Hills Cop III - 1994), Mies ja alaston ase (The Naked Gun: From the Files of Police Squad! - 1988), Mies ja alaston ase 2½ (The Naked Gun 2½: The Smell of Fear - 1991) ja Mies ja alaston ase 33⅓ - Viimeinen solvaus (The Naked Gun 33⅓: The Final Insult - 1994), synkät Darkman (1990), Darkman II: Paluu (Darkman II: The Return of Durant - 1995) ja Darkman III: Kuole, Darkman, kuole (Darkman III: Die Darkman Die - 1996), japanilaiset kauhuilut Ringu (リング - 1998), Ringu 2 (リング2 - 1999) ja Ringu 0: Birthday (リング0 バースデイ - 2000), sekä Sam Raimin Spider-Man - Hämähäkkimies (Spider-Man - 2002), Spider-Man 2 - Hämähäkkimies 2 (Spider-Man 2 - 2004) ja Spider-Man 3 - Hämähäkkimies 3 (Spider-Man 3 - 2007).
Tuontiboksina minulta löytyy myös Chucky-kauhuleffat. Boksi on tehty näyttämään Chuckyn lelulaatikolta ja jälleen valokuva ei valitettavasti näytä efektiä, mutta Chuckyn kuva on kolmiulotteinen, mikä todella luo illuusiota siitä, että demoninen nukke olisi boksissa. Boksista löytyvät elokuvat Child's Play (1988), Child Play 2 - murhaava nukke (Child's Play -1990), Child's Play 3 (1991), Chuckyn morsian (Bride of Chucky - 1998), Seed of Chucky (2004), Curse of Chucky (2013) ja Cult of Chucky (2017).
Kauhupuolella minulta löytyy DVD:llä kasarin klassikoita bokseissa. Ensimmäisenä on Friday the 13th -kokoelma, mikä sisältää leffat Perjantai 13. (Friday the 13th - 1980), Perjantai 13. päivä, osa 2 (Friday the 13th Part 2 - 1981), Perjantai 13. päivä, osa 3: Kauhun verinen vuorokausi (Friday the 13th Part III - 1982), Friday the 13th: The Final Chapter (1984), Perjantai 13. päivä, osa 5 - uusi alku (Friday the 13th: A New Beginning - 1985), Perjantai 13. päivä, osa 6 (Friday the 13th Part VI: Jason Lives - 1986), Perjantai 13. päivä VII: Uusi veri (Friday the 13th Part VII: The New Blood - 1988) ja Perjantai 13. päivä VIII: Jason Manhattanilla (Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan - 1989). Toisesta boksista löytyy elokuvat Painajainen Elm Streetillä (A Nightmare on Elm Street - 1984), Painajainen Elm Streetillä 2 - Freddyn kosto (A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge - 1985), Painajainen Elm Streetillä 3 - Unien soturit (A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors - 1987), Painajainen Elm Streetillä 4 - Unien valtias (A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master - 1988), Painajainen Elm Streetillä 5 - Painajaisten lapsi (A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child - 1989), Viimeinen painajainen Elm Streetillä: Freddyn kuolema (Freddy's Dead: The Final Nightmare - 1991) ja Painajainen Elm Streetillä 7: Uusi painajainen (Wes Craven's New Nightmare - 1994).
Steelbookeina minulta löytyy myös Warner Brosin harmillisesti keskeneräiseksi jäänyt Iconic Moments -sarja. Minulta löytyy setistä Stanley Kubrickin sotaelokuva Full Metal Jacket (1987), yksi suosikkielokuvistani Inception (2010), Steven Spielbergin sotaleffa Auringon valtakunta (Empire of the Sun - 1987), Martin Scorsesen gangsterielokuva Mafiaveljet (Goodfellas - 1990), Tim Burtonin veikeä scifikomedia Mars hyökkää! (Mars Attacks! - 1996) ja ensimmäinen 11 Oscar-palkinnon voittaja Ben-Hur (1959). Minulta puuttuu setistä vielä muutamia filmejä, kuten The Matrix (1999) ja Hohto (The Shining - 1980). Julkaisut ovat tyylikkäitä yksinkertaistettujen kansikuviensa kanssa ja on sääli, ettei sarjaa jatkettu pidemmälle.
Sisällä peltirasiassa on pahvinen setti, minkä avaamalla löytyy elokuva Blu-rayna, 3D Blu-rayna ja DVD:nä.
Man of Steelin jatko-osa Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) minulta löytyy steelbookina, mikä on aika vekkulimainen siinä, että omistajasta riippuen sen voi pistää esille etu- tai takakansi näkyvissä, sillä kumpaakin puolta koristaa toinen sankareista. Julkaisu sisältää elokuvasta pidennetyn Ultimate Editionin.
Sitten minulta löytyy Sylvester Stallonen tähdittämä Rocky-elokuvien sarja hienossa pahvisessa The Undisputed Collectionissa. Boksi sisältää elokuvat Rocky (1976), Rockyn uusintaottelu (Rocky II - 1979), Tiikerinsilmä - Rocky III (Rocky III - 1982), Rocky IV (1985), Rocky V (1990) ja Rocky Balboa (2006). Lisäksi boksi pitää sisällään lisämateriaalille pyhitetyn oman levynsä.
Minulta löytyy Clint Eastwoodin tähdittämä Dirty Harry -boksi, jossa on todella tyylikäs pahvikotelo. Boksi sisältää elokuvat Likainen Harry (Dirty Harry - 1971), Magnum .44 (Magnum Force - 1973), Murskaaja (The Enforcer - 1976), Ratkaiseva isku (Sudden Impact - 1983) ja Likainen Harry ja murhapooli (The Dead Pool - 1988).
Isommista kokoelmista siirrytään tuplaleffapaketteihin. Minulta löytyy tällainen sekalainen setti, missä ovat komediat Hei, me lennetään! (Airplane - 1980) ja Hei, taas me lennetään! (Airplane II: The Sequel - 1982), Hot Shots! - kaikkien elokuvien äiti (Hot Shots! - 1991) ja Hot Shots 2 - kaikkien jatko-osien äiti (Hot Shots! Part Deux - 1993), videopelileffat Mortal Kombat (1995) ja hirveä Mortal Kombat 2 - hävitys (Mortal Kombat: Annihilation - 1997), japanilaiset kauhuleffat Ju-On: The Grudge (呪怨じゅおん - 2002) ja Ju-On: The Grudge 2 (呪怨2じゅおん2 - 2003), sotaelokuvat Merijalkaväen mies (Jarhead - 2005) ja Jarhead 2: Field of Fire (2014), sekä Marvelin sarjakuviin perustuvat supersankarielokuvat Fantastic Four (2005) ja Fantastic Four: Hopeasurffari (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer - 2007).
Minulta löytyy myös Da Vinci -koodin jatko-osasta, Enkeleistä ja demoneista (Angels & Demons - 2008) pahvikantinen julkaisu. Tai siis jatko-osasta elokuvien puolella, kirjoinahan Enkelit ja demonit ilmestyi ensin...
Parhaan elokuvan Oscar-voittajista olen näyttänyt jo muutaman, mitkä kuuluvat esimerkiksi Sonyn valkokultaiseen sarjaan, mutta minulta löytyy vielä muutama muu pahvikantinen julkaisu. Omistan Steven Spielbergin mestarillisen Schindlerin listan (Schindler's List - 1993), yhden suosikkileffani Titanicin (1997), Inceptionilta pystin ryövänneen mutta silti erinomaisen Kuninkaan puheen (The King's Speech - 2010) ja 12 Years a Slaven (2013). Hienoja julkaisuja hienoista filmeistä. Titanicin kotelo kiiltää tyylikkäästi ja Kuninkaan puheen teksti on kohokuvioitu ja kullattu.
Yksi kokoelmani suosikkijulkaisuista on tämä Studio Canalin pahvinen setti David Lynchin herkästä Elefanttimiehestä (The Elephant Man - 1980). Julkaisun pahvikotelo tuntuu jotenkin arvokkaammalta ja julkaisu on kaikin puolin hienosti tyylitelty. Sisältä löytyy leffa Blu-raylla, vihkonen elokuvan teosta ja esittely muista samanlaisista julkaisuista.
Sylvester Stallonen, Jason Stathamin, Jet Lin, Dolph Lundgrenin, Mickey Rourken, Arnold Schwarzeneggerin ja monen muun toimistastaran tähdittämästä The Expendablesista (2010) omistan tämän jopa viiden levyn erikoisjulkaisun pidennetyn version kera. Julkaisu on muuten tyylikäs, mutta minua häiritsee, että kotelo on pituudeltaan DVD:n kokoinen, eikä Blu-rayn. Paketin paksuuden vuoksi siitä tulee herkästi mieleen myös VHS.
Sitten omistan myös muutaman elokuvan, joilla ei ole pahveja tai peltejä päällä, vaan niiden kotelot ovat eriväriset kuin yleensä. Mustan tai läpinäkyvän DVD-kotelon sijaan Tapaus Punahilkka -elokuvan (Hoodwinked! - 2005) DVD-kotelo on punainen. Ranskalaista häähumua -komedian (Qu'est-ce qu-on a fait au Bon Dieu? - 2014) Blu-ray-kotelo taas on räikeän vaaleanpunainen. Illumination-yhtiön animaatioiden The Grinchin (2018) ja Lemmikkien salainen elämä 2:n (The Secret Life of Pets 2 - 2019) kotelot ovat vihreä ja oranssi. Vihreä kotelo sopii tietty The Grinchiin täydellisesti ja innostuin, kun ensi kertaa näin tämän julkaisun kaupassa, vaikken itse filmistä sen kummemmin välittänyt.
Steelbookien jälkeen näytän myös hajanaisen läjän pahvijulkaisuja, Steven Spielbergin upeat Tappajahai (Jaws - 1975) ja E.T. the Extra-Terrestrial (1982), David Fincherin mestarillinen Seitsemän (Se7en - 1995), hilpeä The Big Lebowski (1998), Johnny Deppin tähdittämä Blow (2001), Transformers: Kaatuneiden kosto (Transformers: Revenge of the Fallen - 2009), Heath Ledgerin viimeiseksi leffaksi jäänyt The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009), fantastinen District 9 (2009), Robert Downey Jr:n tähdittämä Sherlock Holmes (2009), Fincherin ohjaama The Social Network (2010), kotimainen joulukauhuilu Rare Exports (2010), Wall Street: Money Never Sleeps (2010), trilleri The Next Three Days (2010), Ryan Goslingin tähdittämä Drive (2011), kauhuleffa Scream 4 (2011) ja found footage -tyylillä tehty supersankarifilmi Chronicle (2012).
Suosittuihin videopeleihin perustuvaa ensimmäistä Resident Evil -elokuvaa (2002) ei harmillisesti ole julkaistu suomalaisena Blu-rayna, joten joudun tyytymään DVD:hen. Onneksi DVD:nä löytyy tämä mainio ja tyylitelty kotimainen pahvijulkaisu! Nämä leffat kuuluvat itselläni guilty pleasure -osastoon...
Ja viimeiseksi olen jättänyt kokoelmani ainoan snap case -julkaisun, John Travoltan järjettömän huonon Taistelukenttä Maan (Battlefield Earth - 2000). Ostin leffan pari vuotta sitten vuoden 2019 24 tunnin elokuvamaraton -haastettani varten, enkä ole vieläkään filmistä luopunut, vaikka jatkuvasti pohdin, miksi hemmetissä omistan sen? Ainakin minun pitäisi joskus pistää Filmikela-arvostelusivua kirjoittavani ystäväni kärsimään sen läpi. Itse en pidä yhtään näistä snap case -koteloista. Ne ovat mielestäni todella heiveröisen ja halvan tuntuiset, sekä muuten vaan rumat. Sopii siis varmaan asiaan, että ainoa omistamani snap case -DVD on juurikin Taistelukenttä Maasta.
*
Siinä olivat kokoelmani kaikki erityisjulkaisut! Kiitos kaikille vielä kerran miljoonan lukukerran rajan täyttymisestä, sekä iso kiitos kaikille, jotka jaksoivat kahlata nämä leffaesittelytekstit läpi! Kenties tulevaisuudessa voisin vaikka joka vuoden alussa tai lopussa päivittää, mitä kaikkia uusia filmejä on liittynyt muiden joukkoon ja ehkä jonakin päivänä esittelen pienen televisiosarjakokoelmanikin...
Kirjoittanut ja kuvannut: Joonatan Porras, 4.2021
Upea kokoelma mul on Superman pelti boksi, viel pidike. Lisäksi on g.i.joe myöskin
VastaaPoista