Tulevat elokuvat 2022

TULEVAT ELOKUVAT 2022

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi 2021 on päättynyt ja nyt on aika toivottaa tervetulleeksi 2022 ja sen elokuvatarjonta. Kuten edellisvuosi, myös 2022 tarjoaa lähinnä sellaisia teoksia, joiden oli alun perin tarkoitus ilmestyä vuotta aiemmin, mutta jotka koronaviruspandemian takia joutuivat siirtämään ensi-iltojaan. Toivottavasti vastaavanlaisia siirtelyitä ei tänä vuonna kovin pahasti koettaisi, vaan pääsisimme näkemään kaikki nämä monien odottamat filmit. Käydään ensin kuukausi kerrallaan läpi vuoden uutuuselokuvat, jonka jälkeen avaan, mitä kaikkea muuta on luvassa Elokuvan taikaa -sivulla vuoden 2022 aikana...

Käykää alhaalla kommenteissa kertomassa, mitä elokuvia itse odotatte eniten!TAMMIKUUHeti tammikuun alussa pääsemme vihdoin ja viimein näkemään The Kingsman -agenttikomedioiden (2014-) esiosan The King's Manin (2021), joka sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa jo viime jouluna. Elokuvan oli tarkoitus ilmestyä alun perin jo loppusyksystä 2019, eli sitä on todella jouduttu odottamaan. Tätä tekstiä kirjoittaessani olen jo päässyt elokuvan näkemään ja sen arvostelu onkin luvassa heti huomenna!
     Hotel Transylvania -animaatiot saavat jatkoa elokuvalla Transformania. En ole pahemmin piitannut sarjan aiemmista osista ja odotukseni nelosleffaa kohtaan ovat todella alhaiset, sillä leffa skippaa teatterikierroksen kokonaan ja ilmestyy suoraan Amazon Prime Videossa. Lisäksi ohjaajana ei toimi enää Genndy Tartakovski, eikä Adam Sandler palannut ääninäyttelemään kreivi Draculaa. Epätoivoisen rahastuksen ummehtunut haju leijailee vahvasti tämän leffan ympärillä.
     Alkuvuoden eniten odottamani elokuva on Guillermo del Toron uusi ohjaustyö Nightmare Alley (2021). William Lindsay Greshamin kirjaan perustuva psykologinen trilleri houkuttaa jo näyttelijöidensä (mm. Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe ja Ron Perlman) vuoksi, mutta Del Toro kuuluu niihin ohjaajiin, joiden ilmoittaessa uudesta elokuvasta, olen heti valmis ostamaan liput.
     Marvelin sarjakuviin perustuva Morbius saa viimein ensi-iltansa, siirryttyään useaan otteeseen alkuperäiseltä 2020 heinäkuun julkaisupäivältään. Morbius-vampyyri on kiinnostava hahmo ja Jared Leto sopii mielestäni ainakin ajatuksen tasolla hyvin rooliin, mutta silti odotan leffaa pelonsekaisin tuntein. Sonyn tuottamat Venom-elokuvat (2018-2021) olivat mielestäni kehnoja ja pelkään leffoihin liittyvän Morbiuksen liittyvän samaan kastiin...HELMIKUUHelmikuussa olisi tarkoitus ilmestyä Agatha Christien kirjaan perustuva murhamysteeri Kuolema Niilillä (Death on the Nile), jota on myös siirrelty useaan otteeseen vuodelta 2020. Idän pikajunan arvoituksen (Murder on the Orient Express - 2017) jatko-osan ohjaajana ja päätähtenä toimii edellisen tavoin Kenneth Branagh (voi pojat) ja näyttelijäkaartiin liittyvät mm. Gal Gadot, Letitia Wright, Russell Brand, Emma Mackey, sekä hieman kyseenalaista mainetta nauttiva Armie Hammer, jonka mukanaolo voi hyvinkin olla suuri syy siihen, että leffaa ei ole haluttu julkaista. Odotukseni elokuvaa kohtaan ovat alhaiset, sillä en pahemmin piitannut Idän pikajunan arvoituksesta.
     Yhdysvalloissa jo tammikuussa, mutta Suomeen vasta helmikuussa saapuu Wes Cravenin Scream-elokuvasarjan viides osa, joka on nimetty ihan vain Screamiksi (itse olen yhä sillä kannalla, että leffan nimen pitäisi olla "5cream"). Neve Campbell, Courteney Cox ja David Arquette tekevät paluun ja odotan positiivisin mielin leffan näkemistä.
     Roland Emmerich palaa katastrofielokuvien pariin leffalla Moonfall, jossa nimenmukaisesti Kuu lähtee syöksymään kohti Maapalloa. Luvassa voi olla joko varsin passeli tuhoraina tai sitten kamalaa kuraa.
     Uuden rymistelyrainan tarjoaa myös Michael Bay, nimittäin Jake Gyllenhaalin ja Yahya Abdul-Mateen II:n tähdittämä Ambulance. Parhaassa tapauksessa tiedossa on viihdyttävä toimintaleffa, mutta pahoin pelkään Bayn syyllistyvän jälleen perisynteihinsä ja tarjoaa ylipitkäksi venytetyn rymistelyn, joka tylsistyttää jo ennen puoltaväliä.
     Norman Bridwellin lastenkirjat heräävät henkiin valkokankailla, kun Jättiläiskoira Clifford (Clifford: The Big Red Dog - 2021) saapuu teattereihin. Trailereiden perusteella odotukseni eivät ole kovin kaksiset, mutta toivon elokuvan olevan tarpeeksi kelvollinen eläinseikkailu, josta koko perhe voisi nauttia.
     Suosittujen Uncharted-videopelien pohjalta ilmestyy vihdoin odotettu filmatisointi. Monet toivoivat näkevänsä Nathan Fillionin elokuvasovituksen pääroolissa, mutta hommaan pestattiinkin Spider-Man -tähti Tom Holland. Omat odotukseni leffaa kohtaan ovat varsin matalat - eivät niinkään päänäyttelijän takia, vaan koska elokuvan tuotantoprosessi on ollut aikamoinen fiasko, mistä ei yleensä seuraa hyvää. Lisäksi videopeleihin perustuvilla elokuvilla ei ole kummoista mainetta, joten saa nähdä, onnistuuko Uncharted jotenkin kummasti olemaan se sääntöä vahvistava poikkeus.
     Helmikuussa Netflixiin ilmestyy uusi Texas Chainsaw Massacre -elokuva, jonka on tarkoitus toimia jatkona alkuperäiselle Texasin moottorisahamurhille (The Texas Chain Saw Massacre - 1974). Elokuvan siirtyminen suoraan Netflixin suoratoistopalveluun ei lupaile kovin hyvää, mutta toivon, että kyseessä olisi edes osittain piinaavaa kauhuilua.MAALISKUUMaaliskuussa ilmestyy vuoden eniten odottamani elokuva, The Batman. Kun ilmoitettiin, että Robert Pattinson on uusi Lepakkomies, kuuluin niihin, jotka nyrpistivät nokkaansa ja tuumivat katastrofin ainesten olevan jo kasassa. Sitten ensimmäinen traileri julkaistiin ja olin täysin ällikällä lyöty. Toinen traileri sai minut innostumaan oikein toden teolla, enkä malta enää odottaa, millainen tämä rujolta vaikuttava teos tulee lopullisessa muodossaan olemaan. Ja tämän on nähtävästi tarkoitus olla trilogian avausosa, eli potentiaalista nannaa olisi luvassa vielä lisää!
     Pixar tarjoaa tänä vuonna kaksi uutta animaatioelokuvaa, joista ensimmäinen on Punainen (Turning Red). Tarina tytöstä, joka muuttuu innostuessaan jättimäiseksi pikkupandaksi tuo väkisinkin mieleen Hulkin, mutta toivon ja jopa uskon Pixarin löytäneen tähän vekkulimaista twistiä, jonka myötä luvassa on jälleen yksi erittäin mainio perhe-elokuva.
     Hittisarjaa jatkanut, yllättävänkin onnistunut Downton Abbey -elokuva (2019) saa jatkoa leffalla Downton Abbey: Uusi aikakausi (Downton Abbey: A New Era). Yllätyin todella paljon siitä, kuinka paljon pidinkään sarjasta ja edellisestä elokuvasta, enkä malta odottaa pääseväni näkemään vanhat tutut hahmot jälleen kerran.HUHTIKUUHuhtikuussa on aika palata J.K. Rowlingin luomaan velhomaailmaan, kun Ihmeotukset-elokuvasarjan kolmas osa, Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) saa ensi-iltansa. Itse intoilin suuresti Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -filmistä (Fantastic Beasts and Where to Find Them - 2016), mutta jatko-osa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - 2018) tuotti minulle ison pettymyksen, joten odotukseni kolmososaa kohtaan eivät ole korkeat. Tähän kun heittää vielä sekaan erilaiset kohut liittyen esimerkiksi Rowlingin twiitteihin ja Johnny Deppin erottamiseen elokuvasarjasta, minua ihan jännittää nähdä, millainen teos onkaan kaiken jälkeen tulossa...
     Hittipeleihin perustuva Sonic the Movie (Sonic the Hedgehog - 2020) saa jatkoa Sonic the Movie 2:lla. Ensimmäinen Sonic-leffa oli mielestäni yllättävänkin mainio, joten odotan ihan positiivisin mielin jatko-osan näkemistä, toivoen, että tekijät pystyvät toistamaan onnistumisensa ja kenties jopa ylittämäänkin ne.
     The Witchin (The VVitch: A New-England Folktale - 2015) ja The Lighthousen (2018) ohjaaja Robert Eggers tarjoaa huhtikuussa uuden, varmasti erikoisen elokuvansa The Northman. The Witchistä en innostunut, mutta The Lighthousesta pidin kovasti, joten odotan kyllä Eggersin uutta aikaansaannosta.TOUKOKUUToukokuussa on luvassa vuoden ensimmäinen Marvelin elokuvauniversumiin sijoittuva elokuva, nimittäin Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Enemmän viime vuoden Spider-Man: No Way Homelle (2021) kuin ensimmäiselle Doctor Strangelle (2016) jatko-osana toimiva filmi hyppää tiedon mukaan syvälle multiversumin syövereihin. Odotan suurella innolla näkeväni, mitä mahdollisuuksia leffa voikaan avata, niin tässä elokuvassa kuin Marvelin tulevaisuutta ajatellen.
     Kuukauden toinen supersankarielokuva onkin hieman erikoisempi tapaus. Animoitua DC Superlemmikkien liigaa (DC League of Super-Pets) tähdittävät Dwayne Johnson ja Kevin Hart. Vaikka luvassa voikin olla hilpeä leffa, on kyseessä vähiten odottamani DC:n tai Marvelin sarjakuviin perustuva filmatisointi tältä vuodelta.
     Kasarihitti Top Gun - lentäjistä parhaiden (Top Gun - 1986) jatko-osa Top Gun: Maverickin olisi vihdoin ja viimein tarkoitus ilmestyä toukokuussa. Elokuvan piti ilmestyä jo heinäkuussa 2019, eli tätä on jouduttu odottamaan vielä The King's Maniakin kauemmin. Itseäni pelottaa, ettei vahvasti 80-lukua huokuvalle Top Gunille voi tehdä toimivaa jatkoa enää tänä päivänä, enkä odotakaan elokuvalta oikein mitään muuta kuin näyttäviä hävittäjälentoja.KESÄKUUKesäkuussa taas palataan dinosaurusten maailmaan, Jurassic World: Dominionin myötä. Kiistellyn Jurassic World: Kaatuneen valtakunnan (Jurassic World: Fallen Kingdom - 2018) jäljiltä dinojen leikkikenttä on laajentunut maailmanlaajuiseksi ja todella toivon, että tätä potentiaalia oikeasti hyödynnetään filmissä. Elokuvasta on jo maistiaisiksi julkaistu ensimmäiset viisi minuuttia, jotka voi käydä katsomassa tästä.
     Kesäkuussa ilmestyy myös Pixarin toinen elokuva, Lightyear. Elokuva ei kuitenkaan kerro Toy Story -animaatioista (1995-2019) tutusta Buzz Lightyear -lelusta, vaan siitä avaruustoimintasankarista, johon lelu perustuu. Hämmentävää? Kenties, mutta itse odotan mielenkiinnolla, millaisen vauhdikkaan scifiseikkailun Pixar on saanut kynäiltyä. Tim Allenin sijaan Buzzina kuullaan Chris "Captain America" Evans. 
     Lisäksi luvassa on myös laulajatähti Elvis Presleystä kertova Elvis. Pääroolissa nähdään itselleni tuntematon Austin Butler ja menossa on mukana myös mm. Tom Hanks. Ohjaajana toimii Moulin Rouge! -musikaalin (2001) tekijä Baz Luhrmann, joten luvassa voi olla hyvinkin omalaatuinen elämäkertaleffa.HEINÄKUUKesä jatkuu vuoden toisella Marvelin elokuvauniversumiin liittyvällä leffalla, Thor: Love and Thunderilla. Chris Hemsworth pääsee ensimmäisenä Marvel-sankarina tähdittämään neljättä soololeffaansa ja ohjaajana jatkaa Thor: Ragnarokin (2017) tehnyt Taika Waititi. Natalie Portman palaa rooliinsa Jane Portmaniksi lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen ja menossa mukana on myös Guardians of the Galaxy -jengi, joka odottelee omaa kolmatta elokuvaansa.
     Monen lapsen suursuosikit, minionit palaavat valkokankaille heinäkuussa elokuvassa Kätyrit: Grun tarina (Minions: The Rise of Gru). Elokuva toimii niin jatko-osana Kätyrit-leffalle (Minions - 2015) kuin esiosana Itse ilkimys -trilogialle (Despicable Me - 2010-2017). En pahemmin minioneista piittaa, mutta tuleepahan tämäkin leffa toki katsottua.
     DC Superlemmikkien liiga ei jää Dwayne Johnsonin ainoaksi supersankarileffaksi tänä vuonna, vaan hän tähdittää myös näyteltyä filmiä, Black Adamia, joka perustuu myös DC:n sarjakuviin. Itselleni Black Adam ei ole hahmona tuttu, eikä minulla ole myöskään sen kummempia odotuksia elokuvaa kohtaan. Pieni Johnson-överi on kenties ehtinyt jo iskeä, kun tuntuu, että herra tunkee itsensä vähän kaikkialle mukaan.
     Jordan Peele ohjaa kolmannen kauhuelokuvansa, tällä kertaa kyseessä on Nope. Elokuvan pääroolissa nähdään Peelen esikoisfilmiä Get Out (2017) tähdittänyt Daniel Kaluuya. Vaikka Peelen edellinen leffa Us (2019) tuotti minulle pettymyksen, odotan silti, mitä Peele on tällä kertaa kyhäillyt.ELOKUU


Elokuu näyttää näin nopealla vilkaisulla vuoden heikoimmalta kattaukselta. Luvassa on Sylvester Stallonen tähdittämää supersankarileffa Samaritania ja Kevin Hartin tähdittämää komediaa The Man from Toronto, muttei mitään ihmeellistä, mitä itse odottaisin erityisesti.SYYSKUU


Syyskuussa onkin sitten luvassa Mission: Impossible -agenttileffasarjan jo seitsemäs osa. Edellinen leffa Mission: Impossible - Fallout (2018) oli aivan törkeän hyvä toimintafilmi, joten odotukseni ovat todella korkeat leffaa kohtaan. Huimapäinen Tom Cruise nähdään tietty jälleen Ethan Huntina ja ohjaajana toimii pari aiempaa osaa tehnyt Christopher McQuarrie.
     Shrek-elokuvia (2001-2010) laajentanut Saapasjalkakissa (Puss in Boots - 2011) saa vihdoin ja viimein jatkoa. Olen odottanut Saapasjalkakissa 2:a (Puss in Boots: The Last Wish) jo kymmenen vuoden ajan (jopa aika epätoivoisesti) ja todella toivon, etten odottanut turhaan...LOKAKUU


Vuoden 2018 animoitu supersankarileffojen yllättävä Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia (Spider-Man: Into the Spider-Verse) saa jatkoa elokuvalla Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One). Odotukseni ensimmäistä kohtaa olivat alhaiset, mutta leffa osoittautuikin todella upeaksi, joten jatko-osa on ehdottomasti yksi eniten odottamistani filmeistä tänä vuonna. Ja kuten nimi viittaa, kyseessä on ensimmäinen osa jostain isommasta kokonaisuudesta.
     Lisäksi lokakuussa Michael Myersin taru viedään päätökseen (ainakin hetkellisesti), kun teattereihin saapuu Halloween Ends. Pidin vuoden 2018 Halloweenia kelpo filminä, mutta sen jatko-osa Halloween Kills (2021) oli mielestäni heikko esitys, joten odotukseni trilogian huipennusta kohtaan ovat aika matalat.MARRASKUU


Marraskuussa ilmestyy vihdoin maailman nopeimman miehen oma elokuva, eli DC:n sarjakuviin perustuva The Flash. Olen pitkään odottanut hahmon saavan oman leffansa ja odotukseni vain nousivat, kun ilmoitettiin, että itse Michael Keaton palaisi elokuvassa Batmanin rooliin! Eikä siinä kaikki; myös Ben Affleck nähdään leffassa Batmanina. 
     Kuukauden toinen supersankarileffa on Marvelin elokuvauniversumiin sijoittuva Black Panther: Wakanda Forever. Vuoden 2018 yllätyshitti Black Pantherin jatko-osa on varmasti monille yksi vuoden odotetuimmista leffoista, mutta pahoin pelkään, että tätä joudutaan odottamaan vielä pidempään. Black Pantheria näyttelevän Chadwick Bosemanin kuoleman lisäksi tuotanto on joutunut vaikeuksiin yhden päätähden, Letitia Wrightin loukkaantumisen takia. Kuvaukset ovat olleet jo jonkin aikaa tauolla, eikä asiaa auta, että kuvauksissa vaaditaan koronarokotusten ottamista ja Wright on ilmaissut olevansa rokotusta vastaan.
     Rocky-nyrkkeilyelokuvia (1976-2006) jatkaneet Creed: The Legacy of Rocky (Creed - 2015) ja Creed II (2018) saavat jatkoa elokuvalla Creed III. Sylvester Stallone on ilmoittanut, ettei enää palaa Rocky Balboan rooliin, mutta Michael B. Jordan jatkaa pääroolissa Adonis Creedinä. Tällä kertaa Jordan ei kuitenkaan vain näyttele, vaan hän myös ohjaa elokuvan! Pidin edellisistä Creed-filmeistä ja odotankin positiivisin mielin tämän näkemistä.JOULUKUUJo kuukausi The Flashin ilmestymisen jälkeen teattereihin saapuu DC:n sarjakuviin perustuva Aquaman and the Lost Kingdom, joka on tietty jatkoa vuoden 2018 Aquaman-elokuvalle. Jason Momoa palaa vedenalaisen supersankarin rooliin ja James Wan jatkaa ohjaajana. Vastoin monien tahtoa, myös Amber Heard palaa rooliinsa Merana. Pidin ensimmäisestä Aquaman-leffasta, joten toivon jatko-osan jatkavan samaa mainiota tasoa.
     Joulukuussa nähdään myös hittivideopeliin perustuva Mario. Toivon, että luvassa voisi olla oikein hyvä koko perheen animaatioseikkailu, mutta samalla myös hieman pelkään, että lopputuloksena on pelkkä äänekäs sekametelisoppa. Itse Mariona kuullaan Chris Pratt (valinta, joka saa minut yhä raapimaan päätäni) ja muissa rooleissa kuullaan mm. Jack Black, Anya Taylor-Joy, Seth Rogen ja Keegan-Michael Key.
     Lisäksi jouluna olisi tarkoitus ilmestyä myös jatko-osa maailman menestyneimmälle elokuvalle, Avatarille (2009). Itse kuitenkin uskon leffan ilmestymiseen vasta, kun olen nähnyt sen omin silmin. Avatar 2:n oli nimittäin tarkoitus ilmestyä alun perin jo vuonna 2014. Julkaisua on eri syistä siirrelty vuodesta toiseen ja epäilen vahvasti, että elokuva saapuisi vieläkään teattereihin. Vaikka pidänkin todella paljon ensimmäisestä Avatarista, pitkä odotus on tappanut mielenkiintoni jatkoa kohtaan. Enkä usko olevani tässä ainoa...

Kaikenlaista on siis luvassa, minkä lisäksi vuoden aikana olisi tarkoitus ilmestyä myös The Expendables -toimintaleffasarjan neljäs osa, Damien Chazellen uusi elokuva Babylon, sekä Hokkus Pokkus -elokuvan (Hocus Pocus - 1993) jatko-osa Hocus Pocus 2 ja Lumottu-leffan (Enchanted - 2007) jatko-osa Disenchanted, joista jälkimmäiset kaksi ilmestyvät suoraan Disney+ -suoratoistopalveluun.
Uutuuksien lisäksi luvassa on tietysti jälleen kerran iso kasa arvosteluja vanhemmista elokuvista, jotka viettävät tänä vuonna juhlavuosiaan. Casablanca (1942)! Arabian Lawrence (Lawrence of Arabia - 1962)! Kuin surmaisi satakielen (To Kill a Mockingbird - 1962)! Kummisetä (The Godfather - 1972)! Conan - barbaari (Conan the Barbarian - 1982)! The Thing - "se" jostakin (The Thing - 1982)! Tron (1982)! Wayne's World (1992)! Kunnian miehiä (A Few Good Men - 1992)! Basic Instinct - vaiston varassa (Basic Instinct - 1992)! The Bodyguard (1992)! Reservoir Dogs (1992)! The Ring (2002)! Minority Report (2002)! 28 päivää myöhemmin (28 Days Later - 2002)! Lilo & Stitch (2002)! Piin elämä (Life of Pi - 2012)! Django Unchained (2012)! Looper (2012)! Argo (2012)! Ja paljon, paljon muuta!
Elokuvien lisäksi on tiedossa myös iso määrä arvioita eri televisiosarjoista. Heti vuoden alussa on luvassa arvostelut tositapahtumiin perustuvasta Dopesickistä (2021), Emily in Parisin (2020-) toisesta tuotantokaudesta ja Ajan pyörän (The Wheel of Time - 2021-) ensimmäisestä tuotantokaudesta, joita en ehtinyt arvostella joulukuun aikana. Vuoden varrella arvosteluja tulee monien eri sarjojen uutuuskausista, kuten Euphoriasta (2019-), The Expansesta (2015-2022), Ozarkista (2017-2022), Peaky Blinders - gangsteriklaanista (Peaky Blinders - 2013-2022), Barrysta (2018-), Simpsoneista (The Simpsons - 1989-), The Crownista (2016-), His Dark Materialsista (2019-2022), The Boysista (2019-), The Walking Deadista (2010-2022), Fear the Walking Deadista (2015-), Lupinista (2021-), Riverdalesta (2017-), The Umbrella Academysta (2019-) ja pitkään odotetusta Stranger Thingsistä (2016-). Luvassa on myös mm. J.R.R. Tolkienin kirjoihin perustuva The Lord of the Rings -sarja, Game of Thronesin (2011-2019) lisäosasarja House of the Dragon (2022-), Viikinkien (Vikings - 2013-2020) lisäosasarja Vikings: Valhalla (2022-), Marvelin sarjat Moon Knight (2022), Ms. Marvel (2022) ja She-Hulk (2022), sekä Star Wars -sarjat The Book of Boba Fett (2021-) ja Obi-Wan Kenobi (2022), kuten myös hyvin luultavasti Star Wars: The Bad Batchin (2021-) toinen tuotantokausi.
Uutuussarjojen lisäksi luvassa on myös joitain hieman vanhempiakin sarjoja. Viime vuonna aloittamani Isänmaan puolesta (Homeland - 2011-2020) ja American Horror Story (2011-) jatkuvat ja jälkimmäinen saa kaverikseen lisäosasarjan American Horror Stories (2021-). Näiden lisäksi palaan vihdoin ja viimein poliisikomedia Brooklyn 99:n (Brooklyn Nine-Nine - 2013-2020) pariin, jonka aloitin vuonna 2018, mutta joka jäi minulta kesken toisen kauden jälkeen. Uusina projekteina luvassa on mm. Narcos (2015-2017) ja sen lisäosa Narcos: Mexico (2018-2021), Killing Eve (2018-2022), Archer (2009-), Big Mouth (2017-), sekä kesällä 20 vuotta täyttävä Langalla (The Wire - 2002-2008). Evil Dead -elokuvien (1981-2022) ja Scream-elokuvien (1996-2022) perään luvassa ovat televisiosarjat Ash vs Evil Dead (2015-2018) ja Scream (2015-2018). Kun viime vuonna Marvelin sarjakuviin perustuvat sarjat dominoivat Elokuvan taikaa -sivulla, tänä vuonna valokeilaan pääsevät DC:n sarjakuviin perustuvat televisiosarjat. Kesällä on luvassa Titansia (2018-) ja Doom Patrolia (2019-), kun taas syyskuussa 30-vuotissyntymäpäiväänsä juhlistaa likimain legendaarinen Batman: The Animated Series (1992-1995). Lokakuussa taas tulee täyteen kymmenen vuotta Arrow-sarjan (2012-2020) ensimmäisen jakson julkaisusta. Onkin siis aika vihdoin hypätä Arrowversen vietäväksi. Pääsarja Arrow'n lisäksi luvassa on siis The Flash (2014-), Supergirl (2015-2021), Legends of Tomorrow (2016-), Black Lightning (2018-2021), Batwoman (2019-), Stargirl (2020-) ja Superman & Lois (2021-) - joista tosin suurimpaan osaan päästään tosissaan käsiksi vasta vuoden 2023 puolella.
Kaiken tämän päälle tiedossa on myös muutakin kivaa, kuten perinteinen 24 tunnin elokuvamaraton -haaste. Näitä odotellessa toivotan vielä uudestaan kaikille hyvää uutta vuotta 2022!Kirjoittanut: Joonatan Porras, 30.12.2021
Lähteet: elokuvien julisteet www.imdb.com ja www.impawards.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti