Simpsonit (The Simpsons - 1989-)

TV-sarja: Simpsonit, kausi 1 (The Simpsons -1989-1990)


SIMPSONIT - KAUSI 1

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria ja Pamela Hayden
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 13
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 5 tuntia
Ikäraja: 7

Simpsonit on Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja. Alunperin Groening puhui sarjasta tuottajaystävänsä James L. Brooksin kanssa, joka ehdotti, että Simpsoneita käytettäisiin lyhyinä sketseinä hänen tuottamassa The Tracey Ullman Show'ssa (1987-1990) ja aluksi Groening suostui, mutta pian hänestä alkoi tuntua, ettei se riittänyt. Yhdessä Brooksin kanssa Groening alkoi työstämään Simpsoneista omaa sarjaansa ja he saivatkin myytyä sen Foxille. Fox oli sitä mieltä, että jaksojen pitäisi koostua useista tarinoista, mutta Groening ja Brooks saivat vängättyä vastaan, jolloin jokainen jakso sai olla oma kertomuksensa. Käsikirjoitustiimi kasattiin työstämään tarinoita, ääninäyttelijät valittiin ja animaattorit alkoivat luomaan sarjan visuaalista ilmettä. Animointi ei kuitenkaan onnistunut vain tällä porukalla, joten tekijät palkkasivat eteläkorealaisen AKOM-yhtiön mukaan töihin. Sarjan ensimmäisen jakson oli tarkoitus olla "Some Enchanted Evening", eli suomeksi "Lapsenvahti", mutta kun sen animaatio lähetettiin Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin katseltavaksi, Groening ja kumppanit pitivät animaatiolaatua surkeana. Tekijät ilmoittivat animaattoreille, että lähes koko jakso täytyi animoida uudestaan. Sarjan julkaisu viivästyi ja kun joulu alkoi lähestyä, Groening ehdotti Foxille, että he julkaisisivat ensimmäisenä teemaan liittyvän jakson "Joulurauha" ("Simpsons Roasting on an Open Fire"). Lopulta tekijät saivat koko ensimmäisen kauden valmiiksi ja Simpsoneiden ensimmäinen jakso "Joulurauha" esitettiin Yhdysvalloissa 17. joulukuuta 1989 - tasan 30 vuotta sitten! Sarja nousi heti suureen suosioon, vaikka monet vanhemmat pitivät sitä epäsopivana lapsilleen. Kauden alussa katsojia oli noin 20 miljoonaa ja kauden loppupäässä katsojaluvut nousivat lähes kymmenellä miljoonalla. Itse olen katsonut Simpsoneita lapsesta pitäen ja innostuin sarjasta todella, kun näin vuoden 2007 elokuvan The Simpsons Movie. Olen vuosien varrella nähnyt varmaankin kaikki julkaistut jaksot ja aiemmin tänä vuonna jopa arvostelin sarjan 30. tuotantokauden. Kun huomasin sarjan täyttävän 30 vuotta, päätin juhlistaa tätä arvostelemalla sarjan ihka ensimmäisen kauden ja samalla aloittaa matkani Simpsonien parissa, arvostellen tulevina vuosina sarjan kaikki tuotantokaudet!

Simpsonien perhe valmistautuu joulun viettoon, mutta Homer-isä ei olekaan saanut joulubonusta työpaikaltaan ja Marge-äiti joutuu seuraamaan miehensä toilailuja sivusta. Bart-poika joutuu ongelmiin koko kaupungin kanssa, kun taas Lisa-tyttö masentuu ja hakee lohtua jazz-musiikista. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 2 (The Simpsons - 1990-1991)


SIMPSONIT - KAUSI 2

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria ja Pamela Hayden
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 25 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi nopeasti suureen suosioon, joten jatkoa oli tietty luvassa. Fox näkikin sarjassa niin valtavaa potentiaalia, että sarjalle annettiin kaksi esityspäivää yhden sijaan ja yhtiö tilasi tekijöiltä jopa 22 jaksoa sisältävän toisen tuotantokauden. Äänitykset alkoivat, mitä seurasi animointiprosessi. Simpsonien toisen tuotantokauden jaksot alkoivat pyöriä Yhdysvalloissa lokakuussa 1990 (Suomessa joulukuussa 1991) ja katsojaluvut pysyivät toistamiseen korkeina. Itse olen lapsesta asti katsonut sarjaa, mutta innostuin siitä kunnolla vasta vuonna 2007, kun näin The Simpsons Movien leffateatterissa. Sen jälkeen olen katsonut lähes kaikki julkaistut jaksot - monet niistä useaan otteeseen. Kun sarja viime vuonna täytti 30 vuotta, päätin sen kunniaksi katsoa uudestaan ja arvostella sarjan ensimmäisen tuotantokauden, aloittaen jonkin sortin ikuisuusprojektin arvostella kaikki Simpsonien tuotantokaudet. Nyt kun maailma tuntuu muuttuvan synkemmäksi ja ahdistavammaksi jylläävän koronaviruksen takia, päätin katsoa jotain kevyempää ja aloitin Simpsonien toisen kauden katselun.

Bart joutuu jäämään luokalle, jos hän ei läpäise tärkeää koetta. Homer hankkii laittoman kaapelitelevision, kokeilee hiuksenkasvuainetta ja saa selville suuren salaisuuden. Marge säikähtää, kuinka väkivaltaisia ohjelmia lapset katsovat ja päättää tehdä lopun Tikulle ja Takulle. Lisasta tuntuu siltä, ettei hänen perheensä välitä hänestä. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 3 (The Simpsons - 1991-1992)

SIMPSONIT - KAUSI 3

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 24
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 12 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi heti valtavaan suosioon ensimmäisen kautensa myötä, joten sille päätettiin tehdä jatkoa. Toinen kausi vain kasvatti suosiota, joten kolmannen kauden teko lähti pian liikkeelle. Kaudella päätettiin hyödyntää ideoita, jotka jäivät tekemättä edellisellä kaudella, minkä lisäksi tekijät saivat kaudelle kaksi jaksoa enemmän kuin viimeksi. Simpsonien kolmas tuotantokausi alkoi pyöriä syyskuussa 1991 ja jälleen katsojaluvut vain kasvoivat. Kausi oli ehdolla parhaan animaatiosarjan Emmy-palkinnosta ja onnistui voittamaan parhaan ääninäyttelijän Emmy-palkinnon, mikä jaettiin sarjaa tähdittäville Dan Castellanetalle, Julie Kavnerille, Nancy Cartwrightille, Yeardley Smithille, Jackie Masonille ja Marcia Wallacelle. Itse tutustuin Simpsonit-sarjaan jo lapsena, mutta innostuin siitä kunnolla vasta nähtyäni The Simpsons Movien (2007). Olenkin katsonut lähestulkoon kaikki sarjan jaksot. Viime vuonna sarja täytti 30 vuotta, minkä kunniaksi päätin aloittaa projektiksi katsoa ja arvostella sarjan kaikki tuotantokaudet läpi. Elokuussa aloitin vihdoin katsomaan kolmoskautta, mitä katsoinkin lähes joka ilta yhden jakson ennen nukkumaanmenoa.

Homer joutuu vankilaan vaaleanpunaisen paitansa takia ja tapaa Michael Jacksonin. Bart päätyy töihin paikalliselle mafiosolle. Marge kyllästyy rooliinsa kotiäitinä ja lähtee hermolomalle. Lisa saa lahjaksi ponin. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 4 (The Simpsons - 1992-1993)

SIMPSONIT - KAUSI 4

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 25 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi valtavaan suosioon, kun sen ensimmäinen kausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Toinen ja kolmas kausi kasvattivat suosiota, joten neljännen tuotantokauden teko alkoi heti. Kautta varten tekijät vaihtoivat animaatiofirman Klasky Csuposta Film Romaniin. Neloskauden jaksot käynnistyivät syyskuussa 1992 ja suosio vain jatkoi kasvamistaan ympäri maailman. Kausi sai Emmy-ehdokkuudet parhaasta musiikista ja parhaasta äänityksestä, sekä voitti parhaan ääninäyttelijän Emmy-palkinnon. Toisin kuin aiempina vuosina, tekijät eivät puskeneet sarjaa ehdolle parhaana animaatiosarjana, vaan yrittivät saada Simpsonit kisailemaan parhaan komediasarjan tittelistä. Emmy ei kuitenkaan kelpuuttanut sarjaa, mistä nousi aikanaan kritisointi mediassa. Itse olen lapsesta asti katsonut Simpsoneita ja nähnyt lähes kaikki sarjan jaksot. Vuosi sitten päätin arvostella sarjan esikoiskauden sen 30-vuotissyntymäpäivän kunniaksi ja samalla päätin myös aloittaa projektin, missä arvostelen kaikki Simpsonit-sarjan tuotantokaudet. Pari kuukautta kolmoskauden jälkeen aloitinkin neljännen kauden.

Marge innostuu näyttelemisestä, kun taas Lisa osallistuu Pikku Miss Springfield -kisaan. Homer kyllästyy Bartin kepposteluun ja evää tältä uuden Tikku ja Takku -elokuvan näkemisen. Mysteerinen Gabbo saapuu Springfieldiin. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 5 (The Simpsons - 1993-1994)

SIMPSONIT - KAUSI 5

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 25 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiosarja Simpsonit nousi suosituksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin vuonna 1989. Toinenkolmas ja neljäs kausi vain kasvattivat suosiota, joten viidennen kauden teko oli jo käynnistynyt, kun neljäs kausi vielä pyöri televisioissa. Viides tuotantokausi alkoi syyskuussa 1993 ja jälleen katsojaluvut pysyivät korkeina ja Simpsonit jatkoi fanikuntansa laajentamista. Kausi sai parhaan animaatiosarjan Annie-palkinnon, minkä lisäksi se oli ehdolla myös kahdesta musiikkipalkinnosta Emmy-gaalassa. Itse olen pitänyt Simpsoneista lapsesta asti ja nähnyt lähes kaikki julkaistut jaksot. Joulukuussa 2019 sarjan ensimmäinen kausi vietti 30-vuotissyntymäpäiväänsä, minkä kunniaksi päätin aloittaa sarjan läpikäynnin alusta asti ja arvostella sarjan kaikki tuotantokaudet. Muutama kuukausi neljännen kauden katselun jälkeen aloitin Simpsoneiden vitoskauden.

Herra Burns rakentaa Springfieldiin kasinon ja Margesta tulee uhkapeliriippuvainen. Bart saa tappouhkauksia postissa ja Homer joutuu palaamaan kouluun pitääkseen työnsä ydinvoimalalla. Murtovarkauksien vyyhti piinaa kaupunkia. Lue lisää...

SIMPSONIT - KAUSI 6

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 25
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 35 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiosarja Simpsonit nousi heti isoksi hitiksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Sarjan suosio vain jatkui toisenkolmannenneljännen ja viidennen kauden myötä ja jo viidennen kauden pyörimisen aikaan tekijät työstivät kuudetta kautta. Sitä varten Fox tilasi tuottajilta kolme jaksoa enemmän kaudelle kuin aiemmin, minkä takia tekijät tarvitsivat lisäapua muista tuotannoista. Samoihin aikoihin Groening oli alkanut myös työstämään näyteltyä lisäosasarjaa Hassu-klovnista, mutta ne suunnitelmat lopulta kariutuivat. Simpsonien kuudes kausi alkoi pyöriä televisioissa syyskuussa 1994 ja suosio vain jatkui. Kriitikotkin kehuivat kautta ja kausi voitti parhaan animaatio-ohjelman Emmy-palkinnon. Itse olen katsonut sarjaa lapsesta asti ja innostuin sarjasta toden teolla nähtyäni The Simpsons Movien (2007) elokuvateatterissa isäni kanssa. Kun Simpsonit täytti 30 vuotta joulukuussa 2019, päätin ottaa pitkäksi projektiksi katsoa sarjan kokonaan läpi ja arvostella sen kaikki tuotantokaudet. Muutama kuukausi viidennen kauden jälkeen aloitin vihdoin kuudennen kauden.

Marge liittyy Springfieldin poliisivoimiin ja Homerista tulee osa kivenhakkaajien salaseuraa. Ennustaja kertoo Lisan tulevaisuuden, kun taas Bartin löytämä komeettaa syöksyy kohti kaupunkia, uhaten asukkien henkeä. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 7 (The Simpsons - 1995-1996)

SIMPSONIT - KAUSI 7

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 25
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 35 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi valtavaan suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Sarjan toinenkolmasneljäsviides ja kuudes kausi vain kasvattivat suosiota, joten seitsemännen kauden teko oli jo käynnissä, kun kuudetta kautta vielä esitettiin televisiossa. Lopulta Simpsoneiden seitsemännen kauden esitys alkoi syyskuussa 1995 ja jälleen suosio vain lisääntyi. Kausi sai parhaan animaatio-ohjelman Emmy-ehdokkuuden ja voitti parhaan animaatio-ohjelman Annie-palkinnon. Itse olen fanittanut Simpsoneita lapsesta asti, erityisesti nähtyäni The Simpsons Movien (2007) elokuvateatterissa. Kun huomasin sarjan täyttävän pari vuotta sitten 30 vuotta, päätin ottaa projektiksi katsoa ja arvostella Simpsoneiden kaikki tuotantokaudet läpi. Kuudennen kauden jäätyä ärsyttävän pahasti kesken Who Shot Mr. Burns? -tuplajakson avausosaan, koin jopa vaikeuksia odottaa muutaman kuukauden, kunnes vihdoin aloitin seitsemännen kauden.

Springfieldissä yritetään selvittää, kuka ampui johtaja Burnsin? Marge pääsee rikkaiden seurapiireihin. Bart myy sielunsa Milhouselle. Lisa ryhtyy kasvissyöjäksi. Homer kohtaa kuolleeksi luullun äitinsä. Yhdysvaltojen entinen presidentti George Bush muuttaa Simpsoneiden naapuriin. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 8 (The Simpsons - 1996-1997)

SIMPSONIT - KAUSI 8

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 25
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 35 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi suureen suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Toinenkolmasneljäsviideskuudes ja seitsemäs kausi vain kasvattivat suosiota, joten kahdeksannen kauden teko lähti pian liikkeelle. Simpsoneiden kahdeksas kausi alkoi pyöriä televisioissa lokakuussa 1996 ja jälleen suosio vain kasvoi. Kausi sai neljä Emmy-ehdokkuutta (mm. paras musiikki ja ääni), joista se voitti parhaan animaatio-ohjelman ja laulun palkinnot. Itse olen katsonut Simpsoneita lapsesta asti ja innostuin sarjasta erityisesti nähtyäni The Simpsons Movien (2007). Kun joulukuussa 2019 huomasin sarjan täyttävän 30 vuotta, päätin ottaa projektiksi katsoa ja arvostella sarjan kaikki tuotantokaudet läpi. Nyt olen päässyt sarjan kahdeksanteen kauteen.

Homer kohtaa metsässä avaruuden muukalaisen. Lisa ihastuu yllättävään poikaan koulusta. Marge ryhtyy pyörittämään pretzel-kojua. Bart lähetetään sotilaskouluun. Alkoholi kielletään lailla Springfieldissä. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 9 (The Simpsons - 1997-1998)

SIMPSONIT - KAUSI 9

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 25
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 35 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiosarja Simpsonit nousi nopeasti suosituksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa vuonna 1989. Seuraavat kaudet vain kasvattivat sarjan suosiota, joten yhdeksännen kauden teko oli pitkällä käynnissä, kun kahdeksatta vielä esitettiin televisioissa. Yhdeksännen kauden esittäminen alkoi syyskuussa 1997 ja kausi onnistui taas kasvattamaan Simpsoneiden suosiota. Kausi sai myös parhaan animaatiosarjan, miesääninäyttelijän ja musiikin Emmy-palkinnot. Itse olen pitänyt Simpsoneista lapsesta asti ja olen katsonut lähes kaikki jaksot läpi. Kun vuonna 2019 huomasin sarjan täyttävän 30 vuotta, päätin ottaa projektiksi katsoa ja arvostella koko sarjan läpi. Muutamaa kuukautta kahdeksannen kauden jälkeen aloitin Simpsoneiden yhdeksännen kauden ja katsoin sen läpi noin viikossa.

Bart pilaa perheen joulun. Lisa saa tietää tyhmentävästä Simpson-geenistä. Homer ja Marge yrittävät piristää avioliittoaan lemmiskelemällä julkisilla paikoilla. Erikoinen uusi uskonto saapuu Springfieldiin. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 10 (The Simpsons - 1998-1999)

SIMPSONIT - KAUSI 10

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 23
Jakson kesto: noin 24 minuuttia - Yhteiskesto: noin 9 tuntia 12 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi suosituksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi ilmestyi loppuvuodesta 1989, joten jatkoa oli tietty luvassa. Jatkokaudet vain kasvattivat sarjan suosiota ja keräsivät palkintoja, joten kymmenennen tuotantokauden teko lähti liikkeelle jo, kun yhdeksäs vielä pyöri televisioissa. Kymppikautta ryhdyttiin esittämään elokuussa 1998 ja katsojaluvut pysyivät korkeina. Tuotantokausi sai parhaan animaatio-ohjelman ja animaatiokäsikirjoituksen Annie-palkinnot ja oli ehdolla parhaan animaatio-ohjelman ja musiikin Emmy-palkinnoista. Itse olen pitänyt Simpsoneista lapsesta pitäen, erityisesti kun kävin katsomassa isäni kanssa The Simpsons Movien (2007) elokuvateatterissa. Vuonna 2019 otin isoksi projektiksi katsoa ja arvostella koko sarjan läpi. Muutama kuukausi yhdeksännen kauden jälkeen aloitin Simpsoneiden kymmenennen tuotantokauden.

Bart pilaa Springfieldin mahdollisuudet toimia olympialaisten isäntäkaupunkina. Lisa huijaa ensi kertaa kokeessa. Marge huomaa voivansa salakuunnella kaupunkilaisten puheluja Maggien vauvamonitorin kautta. Homer yrittää selvittää, mitä hänen toisen nimensä alkukirjain J tarkoittaa. Lue lisää...

SIMPSONIT - KAUSI 11

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden ja Marcia Wallace
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 24 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 48 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi suureen suosioon, kun sen ensimmäinen kausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Seuraavat kaudet vain kasvattivat suosiota ja yhdennentoista kauden tuotanto oli jo käynnissä, kun kymmenettä kaudetta vielä esitettiin televisioissa. Helen Lovejoyta ja Maude Flandersia ääninäytellyt Maggie Roswell päätti kuitenkin jättää sarjan ja hänet korvattiin Marcia Mitzman Gavenilla. Simpsonien yhdennentoista tuotantokauden esitys käynnistyi syyskuussa 1999. Kausi piti suosiota yllä, keräsi kehuja kriitikoilta ja sai parhaan animaatio-ohjelman Emmy-palkinnon. Samoihin aikoihin Simpsonien perhe sai oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle. Itse olen pitänyt sarjasta lapsuudesta lähtien. Kun vuoden 2019 lopulla huomasin Simpsonien täyttävän 30 vuotta, päätin juhlan kunniaksi ottaa projektiksi arvostella koko sarjan läpi. Kymmenennen tuotantokauden jälkeen päädyin kuitenkin pitämään usean kuukauden tauon, ennen kuin katsoin yhdennentoista kauden.

Homer päätyy tekemään elokuvaa Mel Gibsonin kanssa. Marge loukkaantuu hiihtokeskuksella. Lisa innostuu steppaamisesta. Bart uskoo omaavansa ihmeparantamisen kyvyn. Apu saa lapsia, kun taas eräs springfieldiläinen kohtaa kaamean tragedian. Lue lisää...
SIMPSONIT - KAUSI 12

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 21
Jakson kesto: noin 24 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 24 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiosarja Simpsonit nousi valtavaan suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Seuraavat kaudet pitivät suosiota yllä ja kahdennentoista kauden teko käynnistyi, kun yhdennettätoista vielä esitettiin televisioissa. Simpsoneiden kahdestoista tuotantokausi alkoi pyöriä marraskuussa 2000 ja kausi piti edelleen katsojalukuja korkeina. Se voitti parhaan animaatio-ohjelman Emmy- ja Annie-palkinnot, minkä lisäksi se voitti parhaan ääninäyttelijän Emmyn, sekä oli ehdolla parhaan musiikin Emmystä ja parhaan käsikirjoituksen Anniesta. Itse olen tykännyt Simpsoneista lapsesta lähtien ja olen nähnyt varmaan kaikki Suomessa julkaistut jaksot. Vuonna 2019 päätin sarjan 30-vuotisjuhlan kunniaksi ryhtyä arvostelemaan sarjaa läpi. Yhdennentoista kauden jälkeen kesti kuitenkin puoli vuotta, ennen kuin aloitin vihdoin kahdennentoista kauden katselun.

Homerin ärtymys puhelimen aluekoodeista jakaa Springfieldin kahtia. Lisa yrittää estää kaupungin vanhimman puun kaatamisen. Marge ottaa vangin asumaan perheen kanssa. Bart päätyy osaksi poikabändiä. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 30 (The Simpsons - 2018-2019)


SIMPSONIT - KAUSI 30

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 23
Jakson kesto: noin 21 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 3 minuuttia
Ikäraja: 7

Simpsonit on yksi maailman suosituimmista televisio-ohjelmista ja on vaikea kuvitella, että täällä Suomessa asuisi ainoatakaan ihmistä, joka ei tietäisi Simpsoneita. Tämän keltaisen perheen seikkailut pyörivät tällä hetkellä televisiossa joka päivä useamman jakson verran - jonain päivinä Sub ja Fox saattavat näyttää yhteensä lähes KAKSIKYMMENTÄ jaksoa! Simpsonithan on Matt Groeningin luoma animaatiosarja, joka sai alkunsa lyhyiden sketsien muodossa The Tracey Ullman Show'ssa vuonna 1987 ja vuonna 1989 perhe sai oman sarjansa. Vuosien varrella Simpsoneista on kehkeytynyt pisimpään jatkunut amerikkalainen televisiosarja yli 660 jakson ja kolmenkymmenen tuotantokauden voimin. Itse olin jo hyvin pienenä nähnyt Simpsoneita televisiosta, mutta innostuin sarjasta vasta, kun näin sarjan pohjalta tehdyn elokuvan The Simpsons Movie (2007). Olen sen jälkeen nähnyt lähes kaikki sarjan jaksot ja katsonkin yhä lähes joka päivä ainakin hetken ajan, kun televisiossa pyörii sarjan jaksojen tuhannet uusinnat iltaisin. Jokaisen uuden tuotantokauden tallennan isoäitini digiboksille, joka yllättäen tykkää myös katsoa sarjaa. Niin kävi nytkin sarjan uusimman kauden kanssa. Samalla kun katsoin kolmattakymmenettä tuotantokautta, päätin kirjoittaakin siitä jonkinlaisen arvion.

Bart joutuu onnettomuuteen ja uskottelee springfieldiläisille käyneensä taivaassa. Homer saa työpaikan itseohjautuvien autojen kanssa, kun taas Marge tutustuu drag queen -maailmaan. Lisa ryhtyy auttamaan kaupunkilaisia ja alkaa viettämään enemmän aikaa isänsä kanssa. Hassu-klovni kokeilee onneaan sirkuksessa ja muistelee menneisyyttään elokuvantekijänä, kun taas Sarjakuvahemmo haastaa Homerin oikeuteen autovarkaudesta. Lue lisää...TV-sarja: Simpsonit, kausi 31 (The Simpsons - 2019-2020)


SIMPSONIT - KAUSI 31

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: animaatio, komedia
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 21 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luomasta animaatiokomediasarjasta, Simpsoneista tuli valtava hitti jo ensimmäisen tuotantokautensa myötä vuonna 1989. Vuosia - jopa vuosikymmeniä - myöhemmin sarja on edelleen huippusuosittu, eikä loppua näy vieläkään. 31. tuotantokauden teko lähtikin pian edellisen päätyttyä (viimeiset jaksot animaattorit työstivät loppuun kotona koronaviruksen takia) ja sen jaksot alkoivat pyöriä syyskuussa 2019 (Suomessa tosin vasta tänä tammikuussa). Itse olen lapsesta asti katsonut Simpsoneita ja todella innostuin sarjasta nähtyäni The Simpsons Movien, kun se ilmestyi teattereihin vuonna 2007. Viime vuonna päätin aloittaa sarjan arvostelemisen, kun katsoin 30. tuotantokauden ja kun tämän uusimman, 31. kauden viimeiset jaksot alkoivat pyöriä, katsoin senkin läpi.

Homerista tulee internet-ilmiö. Lisan teatteriesitys perheestään suututtaa Margen. Bart näkee uuden supersankarielokuvan ennakkoon ja kiristää kaupunkia spoilereilla. Perheen koira Pukin pikku apuri joutuu terapiaan. Poliisipäällikkö Wiggum uskoo selvittävänsä vuosikymmenen rikoksen. Lue lisää...
SIMPSONIT - KAUSI 32

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: komedia, animaatio
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 22 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 4 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi valtavaan suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi joulukuussa 1989. Vuosien varrella suosio on vain kasvanut ja nykyään lähes kaikki maailman ihmiset tietävät tämän keltaisen amerikkalaisperheen. Sarjan tekijät ovat innokkaasti palanneet kerta toisensa perään takaisin sarjan pariin ja nyt kyseessä on jo sarjan kolmaskymmenestoinen tuotantokausi! Itse olen pitänyt Simpsoneista todella paljon lapsesta asti ja olen katsonut suurella todennäköisyydellä kaikki sarjan jaksot - monet useampaankin otteeseen. Kun vuonna 2019 ilmestyi sarjan 30. kausi, päätin ryhtyä arvostelemaan sarjan tuotantokausia, sekä uusia että vanhoja. Kun Simpsonien 32. tuotantokausi vihdoin ja viimein alkoi pyöriä Suomen televisioissa monta kuukautta Yhdysvaltojen julkaisun jälkeen, aloitin sen innolla ja katsoin uudet jaksot joka viikko, kun ne esitettiin Subilla.

Johtaja Burns soluttautuu ydinvoimalan työntekijöiden joukkoon selvittääkseen, miksi kukaan ei pidä hänestä. Bart löytää Edna Krabappelin vanhan päiväkirjan. Homer päätyy auttamaan MI5-agenttia. Ennustaja kertoo Margen ja Lisan viettävän loppuelämänsä suuressa riidassa. Springfieldissä kuvataan jouluelokuvaa. Lue lisää...
SIMPSONIT - KAUSI 33

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: animaatio, komedia
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 26 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi valtavaan suosioon, kun sarjan ensimmäinen kausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Seuraavat kaudet vain kasvattivat suosiota ja nykyään Simpsonit on kaikkien aikojen pisimpään tehty amerikkalaissarja. Kun suosio ei vielä vuoden 2021 alussa näyttänyt hiipumisen merkkejä, Fox-kanava tilasi kaksi tuotantokautta lisää. Ääninäyttelijät saapuivat esittämään repliikkinsä, animointiprosessi käynnistyi ja Simpsonien 33. tuotantokauden esitys alkoi Yhdysvalloissa syyskuussa 2021 - Suomeen kausi saapui vasta viime vuoden lopulla. Itse olen pitänyt Simpsoneista lapsesta asti ja olen katsonut lähes kaikki julkaistut jaksot. Kun sarjan 33. tuotantokausi oli vuoden alussa saapunut katseltavaksi Disney+ -palvelun kautta, katsoin sen vihdoin kokonaan viikossa.

Marge päättää toteuttaa kouluaikansa musikaaliesityksen uudestaan. Bart ihastuu uuteen opettajaansa. Lisa suuttuu, kun hänen jazz-idolinsa kappaletta käytetään lottomarkkinoinnissa. Väärinymmärrys leimaa Homerin eläinrääkkääjäksi internetissä. Lue lisää...
SIMPSONIT - KAUSI 34

THE SIMPSONSLuoja: Matt Groening
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer ja Pamela Hayden
Genre: animaatio, komedia
Jaksomäärä: 22
Jakson kesto: noin 23 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 26 minuuttia
Ikäraja: 7

Matt Groeningin luoma animaatiokomediasarja Simpsonit nousi suureen suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi alkoi pyöriä televisioissa joulukuussa 1989. Seuraavat kaudet vain kasvattivat suosiota ja vuonna 2021 Fox-kanava tilasi tekijöiltä lisää kausia. Kauden 34 teko oli jo käynnissä, kun 33. kautta alettiin vasta esittämään televisioissa. Ääninäyttelijät nauhoittivat repliikkinsä ja animointiprosessi käynnistyi. Simpsonien 34. tuotantokauden esitys käynnistyi Yhdysvalloissa syyskuussa 2022 ja nyt kausi on julkaistu Suomessa Disney+ -palvelussa. Itse olen pitänyt sarjasta lapsesta asti ja nähnyt aika lailla kaikki Suomessa julkaistut jaksot. Vuonna 2019 ryhdyin arvostelemaan Simpsoneita läpi ja kun 34. kaudesta oli enää muutamat viimeiset jaksot julkaisematta, ryhdyin vihdoin katsomaan sitä.

Homer ryhtyy selvittämään kadonneen kilpikonnan mysteeriä, samalla kun Marge innostuu kuntopyöräilystä. Bart keksii keinon tienata rahaa videopelissä ilmaantuneen vian kautta ja Lisa liittyy partioon. Springfieldissä käynnistyy karanteeni, joka koettelee Simpsonin perheen yhteishenkeä. Lue lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti