Ystävänpäiväspesiaali: Harley Quinn: A Very Problematic Valentine's Day Special (2023)

HARLEY QUINN:

A VERY PROBLEMATIC VALENTINE'S DAY SPECIALOhjaus: Jennifer Coyle ja Cecilia Aranovich Hamilton
Pääosissa: Kaley Cuoco, Lake Bell, Alan Tudyk, James Adomian, Ron Funches, Jim Rash, James Wolk, Natalie Morales, Vanessa Marshall, Chris Diamantopoulos, Rachel Dratch, Matt Oberg, Leila Birch, Tyler James Williams, Quinta Brunson ja Michael Ironside
Genre: animaatio, komedia, romantiikka
Kesto: 43 minuuttia
Ikäraja: 16

DC Comicsin sarjakuviin perustuva animaatiosarja Harley Quinn nousi suosituksi, kun sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin loppuvuodesta 2019. Vain muutamaa kuukautta myöhemmin ilmestynyt toinen kausi piti suosiota yllä ja menestys vain kasvoi, kun sarja siirtyi kolmannella kaudellaan HBO Max -palveluun. Sen lisäksi, että tekijät ryhtyivät työstämään neljättä tuotantokautta, he ilmoittivat myös tekevänsä ystävänpäiväteemaisen spesiaalijakson. Ääninäyttelijät nauhoittivat repliikkinsä, animointiprosessi käynnistyi ja lopulta Harley Quinn: A Very Problematic Valentine's Day Special -nimen saanut erityisjakso julkaistiin HBO Maxissa helmikuussa 2023. Itse olin pohtinut Harley Quinn -sarjan katselua jo pitkään ja ryhdyin vihdoin tuumasta toimeen, kun neljäs kausi oli tulossa. Ennen neloskautta katsoin myös tämän ystävänpäiväspesiaalin, mutta päätin säästää sen arvostelun varsinaiseen juhlapäivään. Hyvää ystävänpäivää siis kaikille lukijoille!

Kyltymätön romantikko Harley Quinn haluaa tehdä ensimmäisestä yhteisestä ystävänpäivästään Myrkkymuratin kanssa unohtumattoman kokemuksen ja päätyy vahingossa aiheuttamaan valtavan kiimaisuuden aallon ympäri Gothamia.
Sekopäinen Harley Quinn (äänenä Kaley Cuoco) ja hänen tyttöystävänsä Myrkkymuratti (Lake Bell) tekevät jälleen paluun ja viettävät nyt ensimmäistä kertaa yhdessä ystävänpäivää. Myrkkymurattia eivät romanttiset jutut kauheasti nappaa, mutta innostunut Harley on tietty keksinyt jos jonkinlaista aktiviteettia juhlapäivän varalle. Hahmot ovat jälleen kerran mainiot, niin yksilöinä kuin pariskuntana. Harley ja Myrkkymuratti ovat sopivan erilaiset persoonat ja niinpä heidän yhteisistä kohtauksista saadaan kiinnostavia erilaisten näkemysten ja suhtautumisten ansiosta.
     Myös rakkautta kaipaava Savinaama (Alan Tudyk) päätyy omaan seikkailuunsa ystävänpäivänä, mutta Kuningashai (Run Funches) sen sijaan jää tällä kertaa vain nopeaksi cameoksi erityisjakson alkupäässä, jossa esitellään, kuinka eri supersankarit ja -pahikset viettävät ystävänpäivää. Jakson varrella nähdään eri pariskuntien, kuten Teräsmiehen (James Wolk) ja Lois Lanen (Natalie Morales), Haukkamiehen (Tyler James Williams) ja Haukkatytön (Quinta Brunson), sekä Killer Crocin (Matt Oberg) ja Lumoojattaren (Leila Birch) haastatteluja heidän suhteidensa tiimoilta. Supervahva Bane (James Adomian) on Savinaaman tavoin etsimässä heilaa juhlapäivälle ja joutuukin merkittäväksi osaksi tarinaa.
Harley Quinn: A Very Problematic Valentine's Day Special on oikein lystikäs lisäys todella mainioon animaatiosarjaan. Siitä löytyy hempeää romantiikkaa ja siirappia, mutta myös sarjalle ominaista räävittömyyttä, verta ja seksiä. Jos ryhtyy katsomaan Harley Quinniin liitännäistä ystävänpäiväjaksoa, odottaen pelkkää imelää söpöstelyä, voi järkytys olla aikamoinen, kun tarina liikkuu lopulta järjettömän orgasmin ja siitä syntyvän kiima-aallon ympärillä. Meno on pöljää ja hupaisaa, tapahtumaketjun eskaloituessa yhä vain hurjempiin mittoihin. Hupsu premissi kantaa toimivasti spesiaalin vajaan kolmen vartin keston.

Harley Quinnin ja Myrkkymuratin ystävänpäivänviettoakin hilpeämpää seurattavaa ovat surkuhupaisten Savinaaman ja Banen yritykset löytää rakkautta. Näillä myös tuodaan ihan hyvää teemaa siitä, kuinka on täysin ookoo olla myös yksin. Moni tuntee ystävänpäivänä musertavaa yksinäisyyttä, kun treffipaikkoja ja sydämenmuotoisia suklaarasioita mainostetaan kaikkialla. Ystävänpäivää voi viettää hyvin sinkkunakin, ilman että edes etsisi itselleen seuraa. Spesiaali myös näyttää, että rakkautta on monenlaista ja kenties jopa nämä kaameat superroistotkin ansaitsevat itselleen kumppanin.
Spesiaalijakso on animoitu sarjalle ominaiseen tyyliin oivallisesti. Hahmot näyttävät suoraan sarjakuvien sivuilta revityiltä ja heidän kommelluksiaan seuraa taas ilomielin. Kuvat ovat ilahduttavan värikkäitä ja taustat onnistuneen yksityiskohtaisia. Äänimaailma on pätevästi rakennettu ja Jefferson Friedmanin sähäkät musiikit tunnelmoivat taustalla hyvin.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 5.9.2023
Lähteet: tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org, www.harleyquinn.fandom.com ja juliste www.impawards.com
Harley Quinn: A Very Problematic Valentine's Day Special, Yhdysvallat, 2023, Warner Bros. Animation, DC Entertainment, Delicious Non-Sequitur Productions, Yes, Norman Productions


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti