TV-sarja: The Brothers Sun, kausi 1 (2024)

THE BROTHERS SUN - KAUSI 1Luojat: Brad Falchuk ja Byron Wu
Pääosissa: Justin Chien, Sam Song Li, Michelle Yeoh, Joon Lee, Highdee Kuan, Alice Hewkin, Jenny Yang, Jon Xue Zhang, Johnny Kou, Zhan Wang, Madison Hu, Rodney To ja Ron Yuan
Genre: toiminta, draama, komedia
Jaksomäärä: 8
Jakson kesto: 47 minuuttia - 1 tunti 9 minuuttia - Yhteiskesto: noin 7 tuntia 14 minuuttia
Ikäraja: 16

The Brothers Sun on Brad Falchukin ja Byron Wun luoma televisiosarja. Kaksikko sai ideansa läpi Netflixillä ja kuvaukset käynnistyivät kesällä 2022. Nyt The Brothers Sunin ensimmäinen tuotantokausi on julkaistu Netflixin suoratoistopalvelussa. Itse kuulin koko sarjasta vasta, kun se oli jo ilmestynyt ja nähtyäni lyhyen mainoksen, päätin katsoa, mistä on oikein kyse. Katsoinkin The Brothers Sunin läpi noin viikossa.

Kalifornialaisen opiskelijan ja improvisaatioteatterista intoilevan Bruce Sunin elämä mullistuu, kun hänen isoveljensä Charles saapuu käymään Taiwanista ja selviää, että niin Charles kuin veljesten isä ovat maan pahamaineisimpia gangstereita, jotka ovat joutuneet uuden vihollisen kohteiksi.
The Brothers Sunin keskiössä ovat nimenmukaisesti Sunin veljekset, Sam Song Lin näyttelemä Bruce ja Justin Chienin näyttelemä Charles, jotka eivät voisi olla paljoa erilaisempia toisistaan. Kun Bruce ja Charles olivat vielä ihan pieniä lapsia, heidän äitinsä Eileen (Michelle Yeoh) otti Brucen mukaansa ja muutti Yhdysvaltoihin, antaakseen tälle normaalimman elämän, samalla kun gangsteripomo-isä Big Sun (Johnny Kou) piti Charlesin Taiwanissa ja koulutti tästä häikäilemättömän tappajan ja seuraajan itselleen. Charles on supervakava, mutta salaa kiinnostunut kokkaamisesta. Bruce taas on huomattavasti hupaisampi, mutta ujompi heppu, joka löytää voimaa improvisaatioteatterista. Kun Bruce ja Charles kohtaavat vuosien jälkeen ja kummallekin selviää, mitä toisen elämään kuuluu, on veljesten yhteistä seikkailua riemastuttavaa katsoa. Li ja Chien ovat mahtavat valinnat rooleihinsa ja heidän väliltään löytyy erinomaista kemiaa. Yeoh istuu toki täydellisesti perheen äidiksi, joka on vuosia piilotellut Brucelta tietoa tämän sukujuurien todellisesta laidasta ja Kou sopii passelisti rikollispomoksi, johon kohdistuva salamurhaisku pistää tarinan liikkeelle.
     Muita hahmoja sarjassa ovat muun muassa Brucen paras kaveri TK (Joon Lee) ja Brucen ihastuksenkohde Grace (Madison Hu), Big Sunille työskentelevä kaksikko Xing (Jenny Yang) ja Verisaapas (Jon Xue Zhang), rikolliset identtiset siskot June ja May (Alice Hewkin) ja piirisyyttäjä Alexis (Highdee Kuan), joka ryhtyy tutkimaan outoja tappoja Kaliforniassa, Charlesin saavuttua Yhdysvaltoihin. Sivuhahmot toimivat passelisti ja heidän näyttelijänsä suoriutuvat oivallisesti rooleistaan.
The Brothers Sun on tähän mennessä vuoden 2024 paras uutuussarja, joka nappaa heti koukkuunsa ja jolle jää vaatimaan jatkoa. Heti avausjakso näyttää, mistä sarja on tehty, tarjoten niin pirun tyylikästä ja väkivaltaista toimintaa, hyvää ihmisdraamaa kuin myös aidosti hauskaa huumoria. Charlesin maailman yltiövakavuuden ja Brucen maailman rennomman huulenheiton kohtaaminen toimii häkellyttävänkin hyvin ja vaikka sarja vaihtaakin ilmapiiriä toisinaan lennosta ääripäästä toiseen, tyylitaju pysyy vahvana loppuun asti. Sarja leikittelee tietyllä absurdiudella ja joistakin synkkyyksistä revitään irti mainiota mustaa huumoria. Oikeilla hetkillä tekijät vakuuttavat draamaosastolla, kun joku hahmoista yllättäen alkaa avautua tunteistaan.

Avauskauden kahdeksan jaksoa kulkevat kuin siivillä, kun Sunin veljesten matkaan uppoutuu niin voimakkaasti. Sen lisäksi, että itse tarina on väkevä ja täynnä erilaisia koukkuja ja käänteitä, käsikirjoittajat ovat keksineet jaksoihin monenlaisia mielikuvituksellisia kohtauksia ja tapahtumaketjuja. Aina kun luulet, että ehdit nähdä jo kaiken, The Brothers Sun keksii jonkin uuden veikeän jipon. Toimintakohtaukset ja tavat pistää ihmisiä hengiltä muuttuvat kaiken aikaa luovemmiksi. Kaikki rakentuu kohti jännittävää finaalijaksoa, joka toisaalta vie tarinan tyydyttävään päätökseen, mutta samalla jättää oven raolleen mahdollisia uusia seikkailuja varten. Jos taso pysyy tällaisena, otan kakkoskauden vastaan avosylein ja ilomielin.
Tuotantokauden ohjaajakaksikko Kevin Tancharoen ja Viet Nguyen hoitavat tonttinsa mallikkaasti, tasapainotellen ihailtavan hyvin draaman ja komedian välillä, sekä tarjoten toinen toistaan viihdyttävämpiä ja kekseliäämpiä taisteluita. Myös teknisiltä ansioiltaan The Brothers Sun on mainio. Se on hyvin kuvattu ja erityisesti erään jakson lennokkikameralla toteutettu toimintapätkä on huikeaa katseltavaa. Taisteluiden koreografiat ja stuntit ovat tarkkaan tehtyjä, eivätkä toimintakohtaukset koskaan koostu turhauttavasta heiluvasta kameratyöstä ja silppuleikkauksesta. Lavasteet ja asut ovat mainiot ja maskeeraukset äityvät paikoin aika verisiksi. Tietokonetehosteet eivät ole kaksiset, mutta äänimaailma rymistelee oivallisesti Nathan Matthew Davidin ja Nick Leen musiikkeja myöten.

Viimeisen jakson lopputeksteissä nähdään mahdollista jatkoa pohjustava kohtaus.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 12.2.2024
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.imdb.com
The Brothers Sun, Yhdysvallat, 2024-, Brad Falchuk Teley-Vision


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti