keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Arvostelu: How to Be Single (2016)

HOW TO BE SINGLE (2016)Ohjaus: Christian Ditter
Pääosissa: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie, Anders Holm, Damon Wayans Jr ja Nicholas Braun
Genre: komedia
Kesto: 1 tunti 50 minuuttia
Ikäraja: 7

Tämän vuoden ystävänpäivänä ilmestyi jotain sekä miehille että naisille. Stereotypisesti miehille tarjottiin toimintaa Deadpoolin (2016) muodossa, kun taas yhtä stereotypisesti naisille ilmestyi romanttinen komedia nimeltä How to Be Single. Ei ole vaikea arvata, kumman kävin itse katsomassa elokuvateattereissa... Nyt kuitenkin yli puoli vuotta myöhemmin etsin Makuunista itselleni jotain katsottavaa ja mukaani lähti How to Be Single. Olin kuullut siitä positiivista palautetta joiltain tytöiltä, mutta muuten en ollut lukenut siitä arvosteluita. Elokuva perustuu Liz Tuccillon samannimiseen kirjaan vuodelta 2008. Hyvin ennakkoluuloisesti ajattelin, ettei tämä olisi varsinaisesti "minun elokuvani", mutta toivoin, että tämä voisi jollain lailla yllättää minut. Yritin olla hengessä mukana katsoessani How to Be Singlea ja söin jäätelöä suoraan purkista (valitettavasti kyseessä ei ollut oikeaoppisesti Ben & Jerry's, sillä en erityisemmin pidä yhtiön jäätelöistä), löhöten samalla nojatuolissa, jotta varmasti kaikki leukani pääsisivät esille.

Nuoret naiset yrittävät selvittää sinkkuuden salaisuuksia New Yorkissa.

Pääosassa elokuvassa nähdään Fifty Shades of Greysta (2015) tuttu Dakota Johnson Alicena, joka saapuu New Yorkiin "etsimään itseään". Alice ei ole miesten iskemisessä parhaimmasta päästä ja onkin alkupuolella lähinnä nolo baaritilanteissa. Mielestäni Johnson ei ole kovin kummoinen näyttelijä, eikä tässäkään erityisemmin vakuuta.
     Rebel Wilson esittää Robinia, jonka elämäntavat sisältävät lähinnä sitä, että miehiä isketään baareista joka ilta ja joka aamu herätään eri henkilön vierestä. Robin on bilehiletyyppiä, joka ei jaksa vastuuta. Wilson ei todellakaan ole kummoinen näyttelijä, enkä ymmärrä, miten hän on edes päässyt elokuviin mukaan, sillä hän ei ole edes hauska.
     Leslie Mann näyttelee Alicen siskoa Megiä, joka on lääkärinä auttanut useita naisia synnyttämään lapsia ja haaveilee itsekin lapsen saannista. Häntä tosin ei hirveästi innostaa miehen tapaaminen, joten hän yrittää keksiä keinoja keinohedelmöitykseen. Mann on roolissaan ihan hyvä.
     Alison Brie näyttelee Lucya, joka yrittää etsiä juuri tietynlaista miestä ja onkin mukana useilla deittisivustoilla, joihin hän on asettanut todella korkeat vaatimukset. Naisnelikosta Brie on mielestäni näyttelijänä paras, muttei oikeastaan liity kolmen muun hahmon tarinaan.
     Miesvoimaa elokuvassa edustavat baarimikko Tom (Anders Holm), sinkkuisä David (Damon Wayans Jr) ja Alicen ex-mies Josh (Nicholas Braun). Tomin hahmo on selkeästi mielenkiintoisin ja tapa, jolla hän saa naiset helposti pois asunnostaan aamuisin, on nokkela.

Alice päättää ottaa taukoa Joshista, jotta voi hetken aikaa keskittyä sinkkuelämään suurkaupungissa, jonka jälkeen hän tietäisi, onko Josh se, kenet hän todella haluaa. Alice saa uuden työpaikan, jossa hän tapaa Robinin, joka vie hänet jo ensimmäisenä iltana juhlimaan. Robin yrittää opettaa Alicelle, kuinka naisen kuuluisi elää vapaata elämää, kuinka joka ilta kaadetaan eri mies sänkyyn ja kuinka voi saada kaiken haluamansa laillisesti ilman, että maksaa mistään. Samaan aikaan Meg etsii sopivaa miestä keinohedelmöitystä varten ja Lucylla on hieman säpinää asuntonsa alakerrassa sijaitsevassa baarissa työskentelevän Tomin kanssa.

Elokuvan alkupuoli on ihan menevää hömppää, mutta valitettavasti hömppätaso ei jaksa kantaa loppuun asti. How to Be Single on lähes kahden tunnin kestollaan liian pitkä elokuva. Se on tehty juurikin sinkuille teinitytöille ja nuorille naisille, enkä usko, että muut siitä kovin paljoa iloa löytävät. Toivoin, että se olisi hauska, mutta nauroin vain tasan kolme kertaa elokuvan aikana. Pakko myöntää, että ne kerrat, kun nauroin, niin nauroin ihan kunnolla ääneen, mutta valitettavasti niitä kertoja oli vain muutama. Jossain kohtaa mukaan on tietenkin tungettu pakollista draamantynkää, sillä eihän kaiken aikaa voi vain bailata. Tulee hetki, jolloin pitää alkaa ottaa vastuuta teoistaan. How to Be Single ei kovin paljoa yritä koskettaa katsojaa, vaikka siinä onkin mukana jonkinlainen opetustarina, mikä kuuluu lajityypin edustajien elokuviin. Lopputuloksena on heikko elokuva, jonka katsoo kyllä ongelmitta kerran, mutta jota ei tarvitse nähdä toistamiseen.

Elokuvan on ohjannut saksalainen Christian Ditter, joka on tätä ennen tehnyt elokuvia lähinnä Saksassa. How to Be Single on hyvin kuvattu ja ihan sujuvasti leikattu, mutta siitä olisi voitu tiivistää joitain juttuja pois. Visuaalisia tehosteita ei erityisemmin ole, mutta muutamia toimivia grafiikoita on välillä nähtävissä. Fil Eisler on tehnyt elokuvan omat musiikit, mutta ne hukkuvat täysin useiden valmiiden kappaleiden alle, joita elokuvassa on käytetty.

Yhteenveto: How to Be Single on varmaan ihan toimiva pätkä sinkuille teinitytöille ja nuorille naisille, mutta itselleni se ei vain kolahtanut. Ne kerrat, kun elokuva sai minut nauramaan, nauroin kunnolla, mutta valitettavasti niitä kertoja oli vain kolme. Dakota Johnson ei oikein vakuuta pääosassa ja Rebel Wilson on tuttuun tapaansa ärsyttävä. Lucyn ja Tomin juttu on ihan mielenkiintoinen. Elokuvassa on aika perinteinen kaava, joten se sopii juuri hyvin lajityyppiinsä. Suosittelen tätä tosiaan lähinnä nuorille naisille, enkä usko, että kovin monille miehille tämä toimisi. How to Be Single on selkeästi suunnattu juuri tietylle ikäryhmälle, joten kovin vanhatkaan henkilöt eivät tästä mitä luultavimmin koe riemua. Vaikka elokuvan ikäraja on 7, niin mielestäni sen seksiteemat eivät vielä kuulu koulun vasta aloittaneille lapsille. Kyllähän elokuvan katsoi kerran ja aika harmiton se oli, mutta silti kyseessää on heikko pätkä.
Kirjoittanut: Joonatan, 13.11.2016
Lähteet: elokuvan tiedot www.imdb.com ja elokuvan juliste www.flickeringmyth.com
How to Be Single, 2016, New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Flower Films, Wrigley Pictures

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti