TV-sarja: I Am Groot, kausi 2 (2023)

I AM GROOT - KAUSI 2Luoja: Kirsten Lepore
Pääosissa: Vin Diesel, Bradley Cooper ja Jeffrey Wright
Genre: animaatio, scifi, komedia, seikkailu
Jaksomäärä: 5
Jakson kesto: 4 minuuttia - 6 minuuttia - Yhteiskesto: noin 24 minuuttia
Ikäraja: 6

Marvelin sarjakuviin perustuva elokuva Guardians of the Galaxy (2014) oli kaikki yllättynyt jättihitti, joten jatkoa oli tietysti luvassa. Menestyneiden Guardians of the Galaxy Vol. 2:n (2017) ja Guardians of the Galaxy Vol. 3:n (2023) lisäksi hahmot esiintyivät myös elokuvissa Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019) ja Thor: Love and Thunder (2022), minkä lisäksi he saivat oman jouluspesiaalinsa The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022) Disney+ -suoratoistopalveluun. Elokuussa 2022 palveluun julkaistiin myös suloisen vauva-Grootin tähdittämä lyhytsketsien sarja I Am Groot. Sarjan ensimmäinen kausi oli tarpeeksi suosittu, jotta Groot-lyhäreitä päätettiin tehdä lisää. Nyt I Am Grootin toinen kausi on ilmestynyt Disney+ -palveluun ja itse lähinnä tuhahdin, kun kuulin uusien jaksojen olevan tulossa. Vaikka pidänkin valtavasti Guardians of the Galaxy -ryhmästä ja -elokuvista, minkä lisäksi pidän vauva-Grootia suloisena (omistan jopa ison Lego-version hahmosta), koin hahmon oman sarjan, varsinkin näin lyhyen, pelkkänä pikaisena rahastuskikkana. Tästä huolimatta katsoin I Am Grootin uudet jaksot heti, kun ne oli julkaistu.
Vin Dieselin ääninäyttelemä Groot-vauva päätyy jälleen erilaisiin seikkailuihin, joissa tavataan uusia eläinystäviä, havitellaan avaruusjäätelöä ja etsitään kallisarvoista siementä ansojen täyttämästä temppelistä. I Am Grootin ykköskauden tavoin myös toinen tuotantokausi pitää sisällään viisi noin viisiminuuttista pientarinaa Grootista, joiden taso vaihtelee ihan hassusta välittömästi unohdettavaan. Ensimmäinen jakso Grootin uuden lintukaverin kanssa on ihan söpö, mutta aika mitäänsanomaton, eikä se juuri herätä tunteita mihinkään suuntaan. Kakkosjakso on jo hieman parempi, Grootin löytäessä itselleen nenän ja hoksattuaan, millaisena haisuliläävänä hän pitää huonettaan. Kauden kolmosjakso on sarjan tähän asti parasta antia, Galaksin vartijoiden laskeuduttua lumiselle planeetalle ja Grootin päättäessä väsätä lumiukon, joka lähteekin sotajalalle. Nelosjakso, jossa vartijoiden aluksen vierestä lentää jäätelöalus ja Groot yrittää löytää itselleen rahaa ostaakseen itselleen puikon, on myös hupaisa, mutta hieman Indiana Jonesin seikkailuja mukaileva viides jakso onkin aika lattea.
I Am Grootin toinenkin kausi tuntuu siltä, että jaksot olisi pitänyt julkaista osana Guardians of the Galaxy Vol. 3:n 4K Ultra HD-, Blu-ray- ja DVD-julkaisujen lisämateriaaleja. Omana sarjanaan I Am Groot ei pääse pakoon sitä tunnetta, että Marvelin on ollut pakko tuottaa edes jotain sisältöä tasaisin väliajoin ja söpöllä vauva-Grootilla on helpointa kalastella katsojia. Turhan monista Marvel-produktioista on muodostunut pelkkää sisältöä sisällön vuoksi ja niinpä lopputulokset alkavat tuntua entistä yhdentekevämmiltä. I Am Grootin asemaa ei auta sen naurettavan lyhyt kesto. Kun lopputekstit vielä hyppää yli, koko kauden voi katsoa parissa kymmenessä minuutissa, eli sen voi helposti katsoa kokonaan vaikka aamu- tai iltapalan yhteydessä. Sarjan kuitenkin unohtaa luultavasti pian kakkoskauden ilmestyttyä, samoin kuten kävi vuosi sitten, kun ensimmäiset viisi jaksoa julkaistiin.
Tämäkin tuotantokausi on kuitenkin animoitu todella taitavasti. Kuvasta näkee kaiken aikaa, että koko homma on toteutettu tietokoneella, mutta animaattorit ovat onnistuneet toistamaan hyvin elokuvista tuttuja alusten lavasteita. Värejä, valoja ja varjoja hyödynnetään oivallisesti, jälki on tarkkaa ja taustat pullollaan yksityiskohtia. Sekaan on myös pistetty hauskoja silmäniskuja faneille esimerkiksi Grootin pelaamassa, Mortal Kombat -videopelejä muistuttavassa tappelupelissä hakkaavan vihreän, uudesta Secret Invasion -sarjasta (2023) tutun skrull-avaruusolion muodossa. Äänimaailmakin on hyvin rakennettu ja Daniele Luppin säveltämät musiikit säestävät kelvollisesti Grootin erilaisia kommelluksia.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 7.9.2023
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.impawards.com
I Am Groot, Yhdysvallat, 2022-, Marvel Studios


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti