BRIDGERTON - KAUSI 2
Luoja: Chris Van Dusen
Pääosissa: Jonathan Bailey, Simone Ashley, Adjoa Andoh, Nicola Coughlan, Charitha Chandran, Shelley Conn, Golda Rosheuvel, Phoebe Dynevor, Ruth Gemmell, Claudia Jessie, Luke Newton, Luke Thompson, Polly Walker, Calam Lynch, Lorraine Ashbourne, Harriet Cains, Bessie Carter, Rupert Young, Martins Imhangbe ja Julie Andrews
Genre: romantiikka, draama
Jaksomäärä: 8
Jakson kesto: 53 minuuttia - 1 tunti 11 minuuttia - Yhteiskesto: noin 8 tuntia 24 minuuttia
Ikäraja: 16
Julia Quinnin kirjasarjaan perustuva Netflix-sarja Bridgerton nousi suureen suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin jouluna 2020, joten toisen kauden teko lähti heti liikkeelle. Kuvaukset käynnistyivät tiukkojen koronarajoitusten alla maaliskuussa 2021 ja kuvaukset jouduttiin keskeyttämään parikin kertaa positiivisten testitulosten takia, ennen kuin tarvittava materiaali oli purkissa. Nyt Bridgertonin toinen tuotantokausi on julkaistu Netflixissä, mutta itse en ollut yhtä innoissani odottamassa sarjan paluuta kuin moni muu. Pidin avauskautta ihan kivana hömppänä, mutten erityisemmin innostunut näkemästäni. Siitä huolimatta aloitin Bridgertonin toisen kauden heti julkaisupäivänä ja katsoinkin sen läpi parissa päivässä.
Uusi kausi alkaa ja Anthony Bridgerton ryhtyy etsimään itselleen vaimoa. Lady Sharma tuo tyttärensä Katen ja Edwinan Lontooseen, esitelläkseen heidät kuningattarelle ja Anthony iskee silmänsä siskoihin.
Monille varmasti tuottaa pettymyksen se, että Bridgertonin toinen tuotantokausi ei keskity enää Daphne Bridgertonin (Phoebe Dynevor) ja Simon Bassetin (Regé-Jean Page) kiihkeään suhteeseen, eikä Page edes esiinny koko kaudella, vaan tällä kaudella valokeilaan nostetaan Bridgerton-perheen vanhin lapsi, Anthony (Jonathan Bailey). Anthonyn alkaa olla aika ottaa perhe tosissaan johdettavakseen, mutta siihen hän tarvitsisi vaimon, jonka kanssa tehdä kasan lapsia. Hän ei kuitenkaan ihan ole lämmennyt ajatukselle ja Bailey tulkitsee oivallisesti hahmonsa vaikeuksia tittelinsä ja häneen kohdistuvien odotusten kanssa. Muutkin Bridgertonin perheenjäsenet tekevät paluun äidistä (Ruth Gemmell) taiteilevan Benedictin (Luke Thompson) kautta nuorimpaan Hyacinth-tyttöön (Florence Hunt) asti. Eloise-tytär (Claudia Jessie) nostetaan Anthonyn kanssa isoimmin esille, Eloisen ollessa vihdoin valmis ensimmäiseen kauteensa kuningattaren (Golda Rosheuvel) edessä.
Monet muutkin hahmot tekevät paluun. Avauskauden päätteeksi Penelope Featherington (Nicola Coughlan) paljastui katsojille lady Whistledowniksi, seurapiirien salaisuudet vuotavaksi juoruilijaksi ja nyt hän yrittää vielä enemmän pitää alter egonsa salassa. Penelopen äiti (Polly Walker) ja siskot Philippa (Harriet Cains) ja Prudence (Bessie Carter) ovat myös menossa mukana. Lady Danbury (Adjoa Andoh) nostetaan viime kautta isompaan rooliin, kun hän ottaa hoiviinsa Intiasta saapuvat lady Sharman (Shelley Conn) ja tämän tyttäret Katen (Simone Ashley) ja Edwinan (Charithra Chandran). Läpikotaisin näyttelijät suoriutuvat hyvin rooleistaan. Conn ja Ashley hyppäävät uusina mainiosti mukaan menoon, kun taas Andohista löytyy vahvaa voimaa roolissaan seurapiirin kaikista osapuolista perillä olevana ladyna.
Bridgertonin avauskausi oli ihan kelvollinen yhdistelmä Jane Austenin seurapiiritarinoita, Gossip Girlin (2007-2012) juorukuvioita ja Fifty Shades of Greyn (2015) tuhmuutta. Tämä erikoinen paketti valloitti monien katsojien sydämet ja sarja nousikin kertaheitolla Netflixin kaikkien aikojen katsotuimpien joukkoon. Jatkokaudelle syntyi kovat paineet pitää suosiota yllä ja vaikken epäile, etteikö kausi olisi heti julkaisupäivänä kerännyt miljoonia katseluita, veikkaisin, ettei kausi ole yhtä pidetty. Sen lisäksi, että keskittyminen siirtyi Bridgerton-sisaruksesta toiseen, eikä monien uusi märkä päiväuni Regé-Jean Page käy edes piipahtamassa kaudella, sarjan kohuttu seksipuoli on päätetty tiputtaa lähes kokonaan pois. Useita kiihkeitä kohtauksia odottavat katsojat tulevat siis pettymään. Parit peitonheilutukset löytyy seasta, mutta meno on huomattavasti kiltimpää.
Sarjan Gossip Girl -puoli koki kolauksen sillä, että katsojalla on nyt tiedossa, kuka mysteerinen lady Whistledown on. Nyt sillä yritetään luoda jännitettä siitä, että selviääkö henkilöllisyys hahmoillekin, mutta koko juoruosasto toimi tällä kaudella mielestäni heikommin. Bridgertonin kakkoskausi rakentuukin lopulta täysin siihen, toimiiko uusi rakkaustarina? Yllätyin, kuinka sujuvasti Anthonyn ja Sharman sisarusten kolmiodraama onnistuikaan viemään minut mukanani. Sarja pitää kevyen hömppäviihdevaihteensa visusti yllä ja huomasin julkaisupäivänä tuijottavani tuotantokautta helposti myöhään yöhön. Lopputuleman arvaa jo avausjaksossa, mutta mukaan mahtuu tarpeeksi erilaisia mutkia ja draamaa, jotta homma jaksaa kantaa läpi kahdeksan, suurimmaksi osaksi yli tunnin mittaisen jakson.
Ohjaajat pitävät kevyttä tunnelmaa hyvin yllä, vaihtaen vakavammallekin asteelle tarpeen vaatiessa. Käsikirjoittajat saavat katsojan kiinnostumaan uudesta kuviosta Bridgertonin perheessä. Tuotantokausi näyttää tietty todella hyvältä. Se on kuvattu taidokkaasti ja leikattukin oivallisesti, joskin osaa jaksoista olisi voinut hieman tiivistää. Lavasteet ja asut ovat totta kai läpikotaisin upeat ja vaikuttavat, ja niitä myös esitelläänkin pitkin kautta. Maskeeraukset ja hiustenmuotoilu ansaitsevat myös kehut. Äänimaailma on sujuvasti rakennettu ja Kris Bowersin säveltämät musiikit pitävät reipasta tunnelmaa yllä. Bowers hyödyntää tälläkin kaudella tunnettuja hittibiisejä melodioissaan ja tarkkaavaiset katsojat voivat bongata mm. Rihannan Diamondsin, Miley Cyrusin Wrecking Ballin, Harry Stylesin Sign of the Timesin ja jopa Nirvanan Stay Awayn. Alkutekstipätkä on erittäin tyylikäs ja tälläkin kaudella harmittelen ja kummastelen, että se nähdään kokonaan vain avausjaksossa. Tämä tuntuu suurelta vääryydeltä intron väsänneitä animaattoreita kohtaan.
Yhteenveto: Bridgertonin toinen tuotantokausi on ihan katsottavaa romanttista pukudraamaa, joka kuitenkin tuottaa monelle katsojalle pettymyksen seksikohtausten vähäisellä määrällä. Tuhmia kohtauksia odottavat saavat vain ripauksen siitä, mitä ensimmäisen kauden perusteella voisi toivoa. Sarjan Gossip Girl -puolikaan ei tällä kaudella ihan vakuuta ja käsikirjoittajat mokasivat hieman paljastaessaan lady Whistledownin henkilöllisyyden jo viime kaudella. Onneksi tämänkertainen kolmiodraamainen rakkauskuvio pitää ihan hyvin mukanaan ja vaikka lopputuleman arvaa heti, homma jaksaa viihdyttää läpi kauden keston. Näyttelijät suoriutuvat osistaan mallikkaasti ja puitteiltaan kausi on tietty hulppea. Jos Bridgertonin avauskausi iski lujaa, kannattaa kakkoskausikin vilkaista, vaikka siitä varmasti löytyy pettymyksen aiheita. Sarjan valtavan suosion myötä Netflix on jo ilmoittanut, että Bridgertonia tehdään vielä ainakin kaksi kautta lisää, joten eiköhän kolmas kausi ole tiedossa heti ensi vuoden puolella.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 26.3.2022
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.impawards.com
Bridgerton, Yhdysvallat, 2020-, Shondaland, Netflix
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti