NEVER HAVE I EVER - KAUSI 2
Luojat: Mindy Kaling ja Lang Fisher
Pääosissa: Maitreyi Ramakrishnan, Darren Barnet, Lee Rodriguez, Ramona Young, Jaren Lewison, Richa Moorjani, Poorna Jagannathan, Niecy Nash, Christina Kartchner, Benjamin Norris, Megan Suri, Jae Suh Park, Cocoa Brown, Adam Shapiro, Common, Tyler Alvarez, P. J. Byrne, Sendhil Ramamurthy ja John McEnroe
Genre: komedia, draama
Jaksomäärä: 10
Jakson kesto: noin 29 minuuttia - Yhteiskesto: noin 4 tuntia 50 minuuttia
Ikäraja: 13
Mindy Kalingin ja Lang Fisherin luoma komediasarja Never Have I Ever nousi nopeasti suureen suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixin suoratoistopalvelussa huhtikuussa 2020. Toisen kauden teko lähti pian liikkeelle ja sen kuvaukset käynnistyivät marraskuussa 2020. Nyt Never Have I Everin toinen tuotantokausi on ilmestynyt Netflixin valikoimaan ja itse odotin sitä innolla. Katsoin avauskauden vasta tänä vuonna ja olin yllättynyt, kuinka paljon pidin siitä. Aloitinkin toisen kauden katsomisen heti, kun se oli julkaistu ja katsoin koko kauden saman päivän aikana.
Samaan aikaan, kun Devin perhe on aikeissa muuttaa takaisin Intiaan, Devi yrittää valita kahden poikaystäväehdokkaan, Paxtonin ja Benin välillä. Mutta miksi valita, jos Devi keksiikin keinon olla kummankin kanssa, poikien tietämättä toisistaan?
Nuori ja lupaava näyttelijänalku Maitreyi Ramakrishnan palaa rooliinsa 15-vuotiaana Devi Vishwakumarina, joka jatkaa hämmentämistä siinä, kuinka huonoja päätöksiä yksi hahmo voi yhden tuotantokauden aikana tehdä. Ramakrishnan on toistamiseen erittäin hyvä osassaan, tulkiten Devin monenlaisia tuntemuksia. Devi pysyy kiinnostavana hahmona, jonka haluaisi nähdä selviytyvän vaikeuksistaan ja löytävän onnen, mutta silti kausi on täynnä hetkiä, jolloin katsojaa suorastaan ärsyttää, kuinka surkeita ideoita hahmo voikaan saada päähänsä. Kun Devi alkaa tuumia, että mitä jos hän onnistuisi tapailemaan sekä urheilullista Paxtonia (Darren Barnet) että älykkö-Beniä (Jaren Lewison), katsoja voi heti arvata suunnitelman kostautuvan ennemmin tai myöhemmin. Kun ensimmäisellä kaudella keskityttiin Benin muutokseen, tällä kaudella Paxton pääsee olemaan paljon enemmänkin kuin koulun komistus.
Muutkin näyttelijät palaavat rooleihinsa ja jatkavat hyvää työtään. Devin äidistä (Poorna Jagannathan) löydetään uusia puolia, kun taas Kamala-serkku (Richa Moorjani) yrittää keksiä uusia keinoja välttyä hänelle sovitusta avioliitosta. Devin kavereille Fabiolalle (Lee Rodriguez) ja Eleanorille (Ramona Young) on kirjoitettu myös omat romanttiset juonikuvionsa, Fabiolan halutessa olla yhdessä Even (Christina Kartchner) kanssa, joka ei kuitenkaan vaikuta innostuvan Fabiolan kiinnostuksenkohteista ja Eleanorin iskiessä silmänsä koulun uuteen oppilaaseen, entiseen Disney-tähti Malcolmiin (Tyler Alvarez). Malcolmin lisäksi uutena oppilaana esitellään intialaistaustainen Aneesa (Megan Suri), joka tekee Devistä nopeasti mustasukkaisen monellakin tapaa. Vanhoina tuttuina paluun tekevät myös Paxtonin hömelö kaveri Trent (Benjamin Norris), Devin terapeutti Ryan (Niecy Nash) ja historianopettaja Shapiro (Adam Shapiro), joka varmaan tosielämässä saisi potkut töistään. Tennispelaaja John McEnroe kuullaan yhä Devin kertojaäänenä, enkä vieläkään lämpene ratkaisulle. Tässä kohtaa totuin McEnroen selostukseen nopeammin, mutta koin sen silti häiritseväksi.
Never Have I Everin toinen tuotantokausi ei ihan onnistu saavuttamaan sarjan avauskauden yllättäviä korkeuksia, mutta se on silti erittäin mainiota jatkoa. Tasonpudotus on vain pieni ja se johtuu lähinnä Devin jatkuvista tyhmistä päätöksistä, sekä siitä, ettei komedia ole läheskään yhtä vahvaa kuin viimeksi. Avauskausi tasapainotteli ihailtavasti komedian ja draaman välillä, saaden vähän väliä nauramaan ja sitten taas aidosti tuntemaan hahmojen sydänsuruja. Toiselta kaudelta löytyy omat hilpeät hetkensä pitkin tuotantokautta, mutta pääasiassa kausi painottuu draaman puolelle. Siitä huolimatta, että suuri osa draamasta johtuu Devin tyhmistä päätöksistä, jotka olisi varmasti voinut välttää, on draamapuoli onnistunutta ja väkevää. Jo toistamiseen Never Have I Ever ilahduttaen yllättää katsojansa sillä, kuinka vahvasti se osaa käsitellä joitain asioita.
Vähemmän komediaa ja enemmän draamaa ei onneksi tee tuotantokaudesta raskaampaa katsottavaa, vaan se pysyy draamapainotteisempanakin oikein viihdyttävänä. Ensimmäisen kauden tavoin tältäkin kaudelta löytyy kymmenen noin puolituntista jaksoa ja vajaan viiden tunnin kestävän tuotantokauden katsoo helposti läpi samana päivänä. Itse katsoin puolet jaksoista, kokkasin ja sitten katsoin loput jaksot aika lailla yhteen putkeen, enkä tylsistynyt kertaakaan. Jaksot johtavat mainioon huipennukseen, joka jättää katsojan innolla odottamaan mahdollista kolmoskautta - siitä huolimatta, että dilemma, mihin kausi huipennetaan, tuntuu turhan samanlaiselta kuin viime kauden lopussa. Toivottavasti kolmas kausi vie tarinaa ja Devin kehityskaarta vielä selvemmin eteenpäin. Tällä kaudella yritetään jopa hieman puolustella tiettyä takapakkia sillä, että McEnroe selostaa päätösjaksossa tyypillisen turhalla tavallaan katsojalle, kuinka paljon Devi on muuttunut sarjan aloitusjakson jälkeen.
Sarjan ohjaajat rakentavat hyvin tunnelmaa, pitäen tiettyä kepeyttä yllä, vaikka juonikuviot muuttuisivatkin dramaattisiksi. Käsikirjoittajat eivät keksi yhtä lystikkäitä vitsejä kuin viimeksi, mutta pitävät hahmot ja tarinan kiinnostavina. Never Have I Everin kakkoskausi on myös sujuvasti kuvattu ja leikkauskin toimii mainiosti. Lavasteet, asut, valaisu ja maskeeraukset ovat kaikki taidokkaasti toteutetut. Äänimaailma rakentuu McEnroen puheita lukuunottamatta hyvin ja säveltäjä Joseph Stephens tunnelmoi kelvollisesti musiikeillaan.
Yhteenveto: Never Have I Everin toinen tuotantokausi on erittäin hyvää jatkoa yllättävänkin vahvasti alkaneelle sarjalle. Kakkoskausi ei kuitenkaan ihan saavuta samoja korkeuksia, komedian tason laskiessa avauskauteen verrattuna. Huumoria on vähemmän kuin viimeksi ja kausi painottuu enemmän draaman puolelle. Draamakin on hyvin toteutettua, vaikka välillä ärsyttääkin, kuinka suuri osa draamasta syntyy päähenkilön tyhmistä päätöksistä. Devi on yhä kiinnostava hahmo, mutta katsoja arvaa jokaisen idean kostautuvan hänelle ennemmin tai myöhemmin. Maitreyi Ramakrishnan tekee hyvää työtä pääroolissa ja muutkin näyttelijät jatkavat oivallisella linjalla. Erityisesti Darren Barnet saa enemmän irti Paxton-hahmostaan. Vajaan viiden tunnin kestossa Never Have I Everin katsoo sujuvasti läpi yhden päivän aikana, eikä aika käy pitkäksi. Vaikka mukana onkin draamaa (ja välillä todella kiusallista sellaista), sarja pitää viihdyttävyyttä yllä kaiken aikaa. Kausi huipentuu kiinnostavaan paikkaan ja toivonkin, että Netflix älyää jatkaa sarjaa kolmoskaudelle, sillä katson erittäin mielelläni lisää Devin elämän kommelluksia.
Kirjoittanut: Joonatan Porras, 15.7.2021
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.impawards.com
Never Have I Ever, Yhdyvallat, 2020-, Netflix, Universal Television
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti