TV-sarja: Warrior Nun, kausi 2 (2022)

WARRIOR NUN - KAUSI 2



Luoja: Simon Barry
Pääosissa: Alba Baptista, Olivia Delcán, Kristina Tonteri-Young, Sylvia De Fanti, Lorena Andrea, Tristán Ulloa, Thekla Reuten, William Miller, Joaquim de Almeida, Peter de Jersey, Jack Mullarkey, Meena Rayann, Richard Clothier, Sadiqua Binum ja Andrea Tivadar
Genre: fantasia, toiminta
Jaksomäärä: 8
Jakson kesto: 36 minuuttia - 52 minuuttia - Yhteiskesto: noin 5 tuntia 46 minuuttia
Ikäraja: 16

Ben Dunnin sarjakuvaan Warrior Nun Areala (1993-2003) perustuva televisiosarja Warrior Nun nousi kohtalaiseen suosioon, kun sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä heinäkuussa 2020. Suoratoistopalvelu päätti näyttää vihreää valoa sarjan jatkolle ja niinpä kuvaukset käynnistyivät toukokuussa 2021 tiukkojen koronarajoitusten alla. Lopulta Warrior Nunin kakkoskausi ilmestyi Netflixin valikoimaan viime marraskuussa. Itse katsoin sarjan avauskauden ja vaikka pidin sitä aika keskinkertaisena hömppänä, kiinnostuin silti näkemään lisää. Puolentoista vuoden tauon aikana ehdin kuitenkin unohtaa koko sarjan olemassaolon ja toinen tuotantokausi ilmestyikin lähes yllättäen. Päätin toki jatkaa sarjaa ja katsoin Warrior Nunin toisen kauden vähän päälle viikon aikana.

Demoniksi paljastunut Adriel kerää uskovaa joukkoa ympärilleen ja herättää maailmalla ihastusta ja pelkoa. Sisar Beatrice kouluttaa Avaa käyttämään sädekehäänsä, samalla kun Äiti Superion kokoaa soturinunnia taisteluun Adrielia vastaan.




Toya Turnerin näyttelemää sisar Marya lukuun ottamatta tutut hahmot ja heidän näyttelijänsä tekevät paluun ykköskaudelta. Mystistä sädekehää selässään kantava Ava (Alba Baptista) treenaa alati kasvavia voimiaan yhdessä sisar Beatricen (Kristina Tonteri-Young) kanssa. Samaan aikaan Äiti Superion (Sylvia De Fanti) kerää omaa nunna-armeijaansa sisar Camilan (Olivia Delcán) ja sisar Lilithin (Lorena Andrea) avulla. Tutkija Jillian Salvius (Thekla Reuten) taas yrittää selvittää, minne hänen viime kauden päätteeksi portaalin kautta imeytynyt poikansa Michael (Jack Mullarkey ja Lope Haydn Evans) on päätynyt. Näyttelijät jatkavat kelpo työtään rooleissaan, etenkin De Fanti tiukan Superionin osassa. Baptista istuu edelleen hyvin Avaksi, joka on omaksunut sankarin osan ja kokeekin nyt vastuuta maailman pelastamisesta.
     William Miller nähdään vihdoin kunnolla Adrielina, enkeliksi luultuna mutta demoniksi paljastuneena hahmona, joka toimii kakkoskauden pahiksena. Adriel yrittää yhä vakuuttaa ihmisiä ympäri maailman siitä, että hän olisi Jumalan lähettämä enkeli ja kerääkin omaa uskovaista joukkoaan. Adriel toimii varsin passelina pahiksena nunnasotureille ja Miller on sopivan uhkaava ja samalla myös elegantti tulkitsemaan hahmonsa eri puolia.




Warrior Nun jatkaa toisella tuotantokaudellaan avauskauden ihan kivaa hömppälinjaa. Sarja ei vieläkään tee oikein mitään vaikutusta, eikä se revittele niin veikeästi nunnasoturikonseptinsa kanssa kuin voisi toivoa. Meno on silti tarpeeksi toimivaa viihdettä, jotta tällä kertaa vain kahdeksanjaksoisen kakkoskauden katsoo sujuvasti alusta loppuun. Toisin kuin katsoja olisi varmasti toivonut ykköskauden jäätyä pahasti kesken, toinen tuotantokausi ei käynnisty suoraan siitä, mihin viimeksi jäätiin, vaan hyppää pari kuukautta ajassa eteenpäin. Siitä ryhdytään rakentelemaan kohti todellista kohtaamista Adrielin kanssa, mihin mahtuu toki monia mutkia matkaan. Erilaisilla takaiskuilla ja käänteillä kasvatetaan ihan menevästi jännitettä nunnien onnistumisen puolesta.

Kauden varrelta löytyy kuitenkin heikommatkin puolensa, jotka vesittävät potentiaalista meininkiä. Tutkija Jillianin yritykset löytää poikansa oli mielestäni tylsempi juonikuvio ja homman linkittyminen päätarinaan ei oikein vakuuttanut minua. Lisäksi koin kauden alkupäässä kummalliseksi ratkaisuksi pistää Ava ja Beatrice käymään juhlimassa ja ryyppäämässä. Voisi luulla, että hahmot keskittyisivät sataprosenttisesti koko maailmaa uhkaavan vaaran pysäyttämiseen, eikä millekään bilettämiselle olisi aikaa. Kiemurtelujen ja kaartelujen jälkeen nähtävä loppuhuipennus kahdeksannessa jaksossa on kuitenkin kelvollinen. Sarjan isompien fanien kannattaa napata nessut mukaan, sillä kyyneliltä tuskin vältytään.




Ohjaajat pitävät tunnelmaa kelvollisesti yllä, kun taas käsikirjoittajat hieman takeltelevat kerronnan kanssa. Edelliskautta kaksi jaksoa lyhyempi kesto johtaa kuitenkin tiiviimpään juonenkuljetukseen. Tuotantokausi on kuvattu hyvin. Leikkaus on pääasiassa sulavaa. Lavasteet ovat mainiot, samoin maskeeraukset ja asut - etenkin nunnasotureiden taistelupuvut. Erikoistehosteet näyttävät pääasiassa hyviltä, mutta mukaan mahtuu myös hieman videopelivastuksilta näyttäviä örkkejä. Äänimaailma on kelvollisesti kasattu ja Jeff Russon musiikit säestävät tapahtumia oivasti.

Yhteenveto: Warrior Nunin toinen tuotantokausi on kelpo hömppää, joka ei kuitenkaan tee vieläkään erityistä vaikutusta. Veikeä nunnasoturikonsepti ansaitsisi enemmän revittelyä ja tällaisenaan sarja tuntuu pidättelevän itseään. Alun töksähtelyistä ja turhaan keskittymisestä huolimatta tuotantokausi alkaa vähitellen kasvattelemaan panoksia ja tunnelmaa. Erilaiset mutkat vaikeuttavat sujuvasti matkaa ja kaikki johtaa kohti varsin menevää loppuhuipennusta, joka voi olla erittäin tunteikas sarjan faneille. Hieman heikompaa täytettä mahtuu sekaan, mutta sen katsoo kaiken ohessa. Näyttelijät jatkavat oivaa linjaansa ja William Miller tarjoaa toimivan uhkan Adrielina. Visuaalinen ilme on ailahteleva tehosteidensa puolesta. Lopputuloksena on ihan hyvää jatkoa ihan kivasti käynnistyneelle fantasiasarjalle. Netflixin tuttuun tapaan tämänkin sarjan teko on päätetty lakkauttaa kesken kaiken, eikä kolmatta kautta ole näillä näkymin tulossa, mikä tuntuu varsin ikävältä, kun Warrior Nunin kakkoskausi jätetään aika jännään paikkaan.




Kirjoittanut: Joonatan Porras, 7.12.2022
Lähteet: televisiosarjan tiedot www.imdb.com, www.en.wikipedia.org ja tuotantokauden juliste www.impawards.com
Warrior Nun, Yhdysvallat, 2020-, Netflix, A Film Location Company, Reality Distortion Field


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti